F-35 prăbușit în Pacific. SUA oferă asigurări: China nu va găsi prima avionul

Tudor Curtifan / 24 apr 2019 / 15:04

Statele Unite resping posibilitatea ca Beijingul să găsească înaintea lor și a Japoniei locul în care aeronava stealth F-35 s-a prăbușit.

SUA și Japonia efectuează căutări pentru a găsi locul accidentului avionului F-35A Lightning II. Însă SUA nu sunt îngrijorate că locul accidentului ar putea fi identificat înainte de către China.

Japonezii controlează zona iar noi colaborăm foarte strâns cu ei”, a declarat săptămâna trecută Patrick Shanahan, Secretarul Apărării, informează Air Force Times. El a dat asigurări că SUA vor pune la dispoziție Japoniei orice solicitare logistică care ar putea ajuta la identificarea avionului F-35 prăbușit.

 

SUA nu cred că locul probușirii avionulu stealth F-35 va fi găsit de China

 

Întrebat dacă este îngrijorat că Beijingul ar putea identifica înaintea japonezilor și americanilor locul prăbușirii, Shanahan a răspuns categoric: „Nu, nu sunt”.

Imediat după prăbușirea avionului F-35 Lightning II în Oceanul Pacific, pe data de 9 aprilie, au apărut zvonuri cu privire la faptul că atât chinezii cât și rușii au demarat căutările avionului prăbușit și ar putea identifica locul accidentului înaintea Statelor Unite și Japoniei.

Avionul a fost dat dispărut pe data de 9 aprilie, în jurul orei locale 19:30 (10:30 GMT), în timp ce se afla la circa 135 kilometri est de Misawa (nord-estul Japoniei) pentru o misiune de antrenament. La o zi distanță după dispariția F-35 de pe radar, echipele de intervenție au identificat coada avionului de luptă.

CITEȘTE ȘI: Coada avionului F-35 prăbușit în Pacific, recuperată. Soarta pilotului rămâne necunoscută

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy