F-35 prăbușit în Pacific. SUA oferă asigurări: China nu va găsi prima avionul

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite resping posibilitatea ca Beijingul să găsească înaintea lor și a Japoniei locul în care aeronava stealth F-35 s-a prăbușit.

SUA și Japonia efectuează căutări pentru a găsi locul accidentului avionului F-35A Lightning II. Însă SUA nu sunt îngrijorate că locul accidentului ar putea fi identificat înainte de către China.

Japonezii controlează zona iar noi colaborăm foarte strâns cu ei”, a declarat săptămâna trecută Patrick Shanahan, Secretarul Apărării, informează Air Force Times. El a dat asigurări că SUA vor pune la dispoziție Japoniei orice solicitare logistică care ar putea ajuta la identificarea avionului F-35 prăbușit.

 

SUA nu cred că locul probușirii avionulu stealth F-35 va fi găsit de China

 

Întrebat dacă este îngrijorat că Beijingul ar putea identifica înaintea japonezilor și americanilor locul prăbușirii, Shanahan a răspuns categoric: „Nu, nu sunt”.

Imediat după prăbușirea avionului F-35 Lightning II în Oceanul Pacific, pe data de 9 aprilie, au apărut zvonuri cu privire la faptul că atât chinezii cât și rușii au demarat căutările avionului prăbușit și ar putea identifica locul accidentului înaintea Statelor Unite și Japoniei.

Avionul a fost dat dispărut pe data de 9 aprilie, în jurul orei locale 19:30 (10:30 GMT), în timp ce se afla la circa 135 kilometri est de Misawa (nord-estul Japoniei) pentru o misiune de antrenament. La o zi distanță după dispariția F-35 de pe radar, echipele de intervenție au identificat coada avionului de luptă.

CITEȘTE ȘI: Coada avionului F-35 prăbușit în Pacific, recuperată. Soarta pilotului rămâne necunoscută

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel