SUA, atacuri aeriene în Somalia. Zeci de militanți Al-Shabaab, uciși

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Şaizeci şi doi de militanţi Al-Shabaab au fost ucişi în atacuri aeriene desfăşurate de SUA în Somalia în weekend, cele mai recente dintr-o serie de atacuri ale armatei americane în această ţară din estul Africii ca parte a campaniei antiteroriste

Cele şase atacuri de sâmbătă şi duminică au avut loc în apropiere de Gandarshe, un oraş la sud-vest de capitala Mogadishu. Ele au avut ca ţintă o cunoscută tabără a Al-Shabaab şi au fost coordonate cu guvernul somalez, au precizat SUA într-un comunicat transmis luni.

"Alături de partenerii noştri somalezi şi internaţionali, suntem angajaţi să împiedicăm ca Al-Shabaab să profite de locurile sigure de unde să îşi poată dezvolta capacitatea şi să îi atace pe oamenii din Somalia", se arată în comunicat.

Militanţii Al-Shabaab vor să instaureze un stat islamist fundamentalist în Somalia şi lansează permanent atacuri asupra unor clădiri guvernamentale, hoteluri şi restaurante.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel