SUA acuză Iranul că îşi continuă ''şantajul nuclear''

Eduard Pascu |
Data publicării:

Iranul îşi continuă "şantajul nuclear" prin relansarea activităţilor de îmbogăţire a uraniului, până acum îngheţate, într-o uzină subterană, au denunţat marţi SUA, dând asigurări că Washingtonul îşi va continua politica sa de "presiune maximală" asupra Teheranului, relatează AFP, transmite Agerpres.

"Iranul nu are motive credibile pentru a-şi dezvolta programul de îmbogăţire, în uzina sa de la Fordo sau în altă parte, nu este decât o tentativă clară de şantaj nuclear care nu va face decât să-i agraveze izolarea politică şi economică", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus.

Relansarea de către Teheran a îmbogăţirii uraniului "în dispreţul angajamentelor sale nucleare cheie este un mare pas în direcţia greşită şi subliniază provocările pe care le ridică Iranul pentru pacea şi securitatea internaţionale", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Washingtonul, dă asigurări Departamentul de Stat, "va continua să impună o presiune maximală asupra regimului până când îşi va înceta comportamentul destabilizator, în special activităţile sensibile de proliferare" nucleară.

Preşedintele iranian a anunţat marţi relansarea programului de îmbogăţire a uraniului, a doua zi după expirarea unui termen-limită dat de Teheran partenerilor săi din acordul nuclear internaţional încheiat la Viena în 2015. Iranul aşteaptă ca acestea să o ajute să ocolească sancţiunile americane care au fost reintroduse după retragerea SUA din acord în 2018.

Vezi și: Iranul produce 5 kg de uraniu îmbogățit pe zi

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel