Student britanic acuzat de spionaj în Emiratele Arabe Unite

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Studentul britanic Matthew Hedges şi soţia sa Daniela Tejada
Studentul britanic Matthew Hedges şi soţia sa Daniela Tejada

Un britanic a fost acuzat de spionaj în Emiratele Arabe Unite, au declarat autoritățile din Abu Dhabi, luni, la cinci luni după ce acesta a fost arestat la sfârșitul unei călătorii de studiu.

Matthew Hedges este un doctorand în vârstă de 31 de ani care studiază la Universitatea din Durham, în nord-estul Angliei. Acesta a fost arestat pe data de 5 mai în aeroportul din Dubai, după o vizită de două săptămâni, fiind ţinut în arest de autorităţile din Emiratele Arabe Unite, a declarat soția sa Daniela Tejada săptămâna trecută, potrivit Reuters.

,,Procurorul General al Emiratelor Arabe Unite ... a confirmat astăzi că Matthew Hedges, un cetățean britanic, a fost acuzat de spionaj pentru și în numele unui stat străin, punând în pericol securitatea militară, economică și politică a EAU" a declarat guvernul într-un comunicat.

Hedges a fost adus săptămâna trecută la o instanță din capitala Abu Dhabi, după o primă audiere la începutul acestei luni, dar nu a fost informat cu privire la niciun fel de acuzații, a declarat soția sa, Daniela Tejada, adăugând că i sa spus că procesul său ar fi reluat pe 24 octombrie.

"Matt era în Emiratele Arabe Unite să efectueze cercetări academice pentru doctoratul său. Din momentul în care a fost reținut la 5 mai 2018, el a primit numai două vizite consulare, fapt care încalcă direct drepturile sale", a spus ea.

Ministrul britaic de Externe, Jeremy Hunt, a declarat pentru AFP că autorităţile de la Londra sunt ingrijorate de situaţia lui Matthew Hedges.

Ministrul britanic a precizat că a discutat ”în două rânduri, faţă în faţă, despre acest subiect” cu omologul său din EAU. ”Ei sunt aşadar întru totul conştienţi de îngrijorările noastre, iar nou supraveghem foarte îndeaproape” situaţia, a spus Jeremy Hunt.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel