Student britanic acuzat de spionaj în Emiratele Arabe Unite

S.I. Catalin / 16 oct 2018 / 09:58
Studentul britanic Matthew Hedges şi soţia sa Daniela Tejada
Studentul britanic Matthew Hedges şi soţia sa Daniela Tejada

Un britanic a fost acuzat de spionaj în Emiratele Arabe Unite, au declarat autoritățile din Abu Dhabi, luni, la cinci luni după ce acesta a fost arestat la sfârșitul unei călătorii de studiu.

Matthew Hedges este un doctorand în vârstă de 31 de ani care studiază la Universitatea din Durham, în nord-estul Angliei. Acesta a fost arestat pe data de 5 mai în aeroportul din Dubai, după o vizită de două săptămâni, fiind ţinut în arest de autorităţile din Emiratele Arabe Unite, a declarat soția sa Daniela Tejada săptămâna trecută, potrivit Reuters.

,,Procurorul General al Emiratelor Arabe Unite ... a confirmat astăzi că Matthew Hedges, un cetățean britanic, a fost acuzat de spionaj pentru și în numele unui stat străin, punând în pericol securitatea militară, economică și politică a EAU" a declarat guvernul într-un comunicat.

Hedges a fost adus săptămâna trecută la o instanță din capitala Abu Dhabi, după o primă audiere la începutul acestei luni, dar nu a fost informat cu privire la niciun fel de acuzații, a declarat soția sa, Daniela Tejada, adăugând că i sa spus că procesul său ar fi reluat pe 24 octombrie.

"Matt era în Emiratele Arabe Unite să efectueze cercetări academice pentru doctoratul său. Din momentul în care a fost reținut la 5 mai 2018, el a primit numai două vizite consulare, fapt care încalcă direct drepturile sale", a spus ea.

Ministrul britaic de Externe, Jeremy Hunt, a declarat pentru AFP că autorităţile de la Londra sunt ingrijorate de situaţia lui Matthew Hedges.

Ministrul britanic a precizat că a discutat ”în două rânduri, faţă în faţă, despre acest subiect” cu omologul său din EAU. ”Ei sunt aşadar întru totul conştienţi de îngrijorările noastre, iar nou supraveghem foarte îndeaproape” situaţia, a spus Jeremy Hunt.


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy