Stoltenberg: NATO întinde o mână Rusiei, dar se pregătește pentru ce e mai rău

Darius Muresan |
Data publicării:
Mobilitate militară. Sursă foto: NATO
Mobilitate militară. Sursă foto: NATO

NATO ''întinde din nou mâna'' Rusiei pentru un dialog, dar refuză să renunţe la dreptul de aderare a noi membri şi ''se pregăteşte şi pentru ce e mai rău'', a declarat miercuri, la Bruxelles, în cadrul unei conferinţe de presă, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, relatează Agerpres, citând AFP.

''Propunerile scrise ale celor 30 de aliaţi ai NATO trimise Rusiei în această seară acoperă o gamă largă de probleme diferite (...) Noi întindem din nou mâna Rusiei pentru a încerca să urmăm o cale de dialog (...), dar ne-am pregătit şi pentru ce e mai rău'', a precizat el.

NATO a trimis miercuri Moscovei răspunsul scris la cererile de securitate ale Rusiei, afirmat, de asemenea, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

''Solicităm încă o dată Rusiei să detensioneze imediat situaţia. NATO crede cu fermitate că tensiunile şi dezacordurile trebuie rezolvate prin dialog şi diplomaţie'', a menţionat Stoltenberg.

El a reiterat apelul pentru ca Moscova şi NATO să-şi restabilească reciproc misiuni la Bruxelles şi Moscova şi să utilizeze pe deplin canalele militare de comunicare pentru a promova transparenţa şi reducerea riscurilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel