Știrile zilei: Noi detalii după doborârea istorică de către Serbia a unui F-117 american; Israelul are 29 de avioane F-16 de vânzare; OROSTIM HV | MApN invită firmele private să se alăture producţiei

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de miercuri, 02 Decembrie.

1. Noi detalii după doborârea istorică de către Serbia a unui F-117 american. Sârbii au mai lovit un avion 'stealth'

Data de 27 martie 1999 rămâne una de referință pentru vecinii noștri sârbi care, folosindu-se de un sistem antiaerian sovitic, au reușit performanța să doboare o aeronavă stealth de generația a V-a F-117 Nighthawk. 

 

2.  Israelul are 29 de avioane F-16 de vânzare, toate pentru aproximativ 100 de milioane de dolari

Ministerul israelian al Apărării speră să vândă 29 de avioane de luptă F-16 A/B care au aparţinut  Forţelor Aeriene Israeliene (IAF). În momentul de faţă, Israelul poartă negocieri cu compania canadiană Top Aces Inc. ( Top Aces ) - contractor privat din domeniul apărării cu sediul în Montreal care oferă cursuri de instruire pentru piloţii de avioane de vânătoare din Statele Unite, Canada şi Australia.

 

3. OROSTIM HV | MApN invită firmele private să se alăture procesului de producţie

Ministerul Apărării anunţă că Institutul Cantacuzino a scos miercuri la vânzare doar 942 de flacoane din suplimentul alimentar OROSTIM-HV, care întăreşte imunitatea organismului la infecţii respiratorii, însă susţine că producţia poate fi crescută prin implicarea unor firme private.

 

4. Ucraina construiește pe Insula Șerpilor o stație care va fi inclusă în sistemul internațional pentru siguranța traficului naval GMDSS

Pe 2 decembrie, portalul ucrainean mil.in.ua a informat că pe Insula Șerpilor va fi construită o stație de bază care va intra în compunerea Sistemul global de alertă și siguranță maritimă (Global Maritime Distress and Safety System - GMDSS) de zonă maritimă A1.

 

5.  NATO: Prin prezența trupelor ruse în Transnistria, Rusia încalcă integritatea teritorială a Republicii Moldova

Aliaţii din NATO susţin cu fermitate integritatea teritorială şi independenţa Republicii Moldova, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, într-o conferinţă de presă la finalul primei zile a reuniunii miniştrilor de externe din ţările membre NATO la Bruxelles, conform site-ului oficial al Organizaţiei.

 

6. Japonia protestează față de desfășurarea de către Rusia a sistemelor S-300 în Insulele Kurile

Șeful de cabinet Katsunobu Kato a declarat miercuri că guvernul Japoniei a depus o notă de protest după ce armata rusă a desfășurat o serie sisteme de apărare antirachetă S-300V4 în Insulele Kurile.

 

7. Importanţa strategică a Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică, subiect pe masa reuniunii ministeriale de externe a NATO

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat, miercuri, în ultima zi a reuniunii ministeriale de externe a NATO, la două sesiuni de lucru la care au luat parte şi o serie de parteneri ai Alianţei, context în care a evidenţiat importanţa strategică a Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică şi a atras atenţia asupra necesităţii întăririi coerenţei Flancului Estic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel