Știrile zilei: Noi detalii după doborârea istorică de către Serbia a unui F-117 american; Israelul are 29 de avioane F-16 de vânzare; OROSTIM HV | MApN invită firmele private să se alăture producţiei

DefenseRomania Team / 03 dec 2020 / 08:00

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de miercuri, 02 Decembrie.

1. Noi detalii după doborârea istorică de către Serbia a unui F-117 american. Sârbii au mai lovit un avion 'stealth'

Data de 27 martie 1999 rămâne una de referință pentru vecinii noștri sârbi care, folosindu-se de un sistem antiaerian sovitic, au reușit performanța să doboare o aeronavă stealth de generația a V-a F-117 Nighthawk. 

 

2.  Israelul are 29 de avioane F-16 de vânzare, toate pentru aproximativ 100 de milioane de dolari

Ministerul israelian al Apărării speră să vândă 29 de avioane de luptă F-16 A/B care au aparţinut  Forţelor Aeriene Israeliene (IAF). În momentul de faţă, Israelul poartă negocieri cu compania canadiană Top Aces Inc. ( Top Aces ) - contractor privat din domeniul apărării cu sediul în Montreal care oferă cursuri de instruire pentru piloţii de avioane de vânătoare din Statele Unite, Canada şi Australia.

 

3. OROSTIM HV | MApN invită firmele private să se alăture procesului de producţie

Ministerul Apărării anunţă că Institutul Cantacuzino a scos miercuri la vânzare doar 942 de flacoane din suplimentul alimentar OROSTIM-HV, care întăreşte imunitatea organismului la infecţii respiratorii, însă susţine că producţia poate fi crescută prin implicarea unor firme private.

 

4. Ucraina construiește pe Insula Șerpilor o stație care va fi inclusă în sistemul internațional pentru siguranța traficului naval GMDSS

Pe 2 decembrie, portalul ucrainean mil.in.ua a informat că pe Insula Șerpilor va fi construită o stație de bază care va intra în compunerea Sistemul global de alertă și siguranță maritimă (Global Maritime Distress and Safety System - GMDSS) de zonă maritimă A1.

 

5.  NATO: Prin prezența trupelor ruse în Transnistria, Rusia încalcă integritatea teritorială a Republicii Moldova

Aliaţii din NATO susţin cu fermitate integritatea teritorială şi independenţa Republicii Moldova, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, într-o conferinţă de presă la finalul primei zile a reuniunii miniştrilor de externe din ţările membre NATO la Bruxelles, conform site-ului oficial al Organizaţiei.

 

6. Japonia protestează față de desfășurarea de către Rusia a sistemelor S-300 în Insulele Kurile

Șeful de cabinet Katsunobu Kato a declarat miercuri că guvernul Japoniei a depus o notă de protest după ce armata rusă a desfășurat o serie sisteme de apărare antirachetă S-300V4 în Insulele Kurile.

 

7. Importanţa strategică a Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică, subiect pe masa reuniunii ministeriale de externe a NATO

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat, miercuri, în ultima zi a reuniunii ministeriale de externe a NATO, la două sesiuni de lucru la care au luat parte şi o serie de parteneri ai Alianţei, context în care a evidenţiat importanţa strategică a Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică şi a atras atenţia asupra necesităţii întăririi coerenţei Flancului Estic.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy