Japonia protestează față de desfășurarea de către Rusia a sistemelor S-300 în Insulele Kurile

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Șeful de cabinet Katsunobu Kato a declarat miercuri că guvernul Japoniei a depus o notă de protest după ce armata rusă a desfășurat o serie sisteme de apărare antirachetă S-300V4 în Insulele Kurile.

Serviciul de presă al districtului militar de est al Rusiei, a anunțat că unități de apărare antiaeriană, echipate cu cel mai nou sistem de rachete antiaeriene S-300V4, tocmai au intrat în serviciul de luptă în Insulele Kurile, transmite Defense Blog.

"Baterii ale sistemului de rachete antiaeriene S-300V4 au intrat în serviciu în Districtul militar Estic pe lanţul insulelor Kurile de Sud", se menţionează într-un comunicat difuzat marţi de serviciul de presă al Districtului militar Estic al Federaţiei Ruse

Anterior, comandantul forțelor Districtului militar Estic, generalul Gennadi Zhidko, a verificat personal disponibilitatea de a intra în serviciul de luptă. 

S-300V4 este un sistem avansat de rachete de apărare aeriană extrem de mobil, desemnat să protejeze facilitățile militare și administrative vitale și grupările de forțe împotriva atacurilor cu rachete balistice și aeronavelor. Aceasta este a patra versiune a sistemului de rachete antiaeriene S-300V modernizat.

Sistemul - o versiune modificată a S-300V a cărei eficienţă ar fi de 1,5 -2 ori mai mare - este destinat să intercepteze rachete balistice şi alte ţinte aerodinamice la distanţe de până la 400 de kilometri şi la o altitudine de până la 37 de kilometri.

Problema celor patru insule Kurile, numite Teritoriile de Nord în Japonia, care au fost anexate de Uniunea Sovietică în 1945, continuă să afecteze relaţiile dintre Moscova şi Tokyo.

Moscova își întărește capacitățile militare pe insulele disputate, tratându-le ca pe un punct militar important în Extremul Orient al Rusiei.

În aprilie 2019, Ministerul rus al Apărării a anunţat instituirea unei zone de supraveghere de către sisteme de apărare antiaeriană pe insula Kunashir, amintește Agerpres. Iar în august 2018, armata rusă a comunicat că avioane multifuncţionale Su-35 au fost dislocate pe aeroportul Iasnîi de pe insula Iturup.

Citește și: Rusia vrea să trimită în insulele Kurile tancurile principale de luptă T-72B3

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel