Statele Unite, vânzare de arme în valoare de 100 de milioane de dolari către Taiwan. Sistemul Patriot urmează să fie modernizat

S.I. Catalin |
Data publicării:

Statele Unite au aprobat vânzarea mai multor echipamente şi servicii în valoare de 100 de milioane de dolari către Taiwan pentru a ajuta la întreținerea și îmbunătățirea” sistemului de apărare antirachetă Patriot – folosit de această tară pentru a se putea apăra de China. Agenţiile de presă occidentale precizează că această decizie cel mai probabil va deranja Beijingul.

Agenţia de Cooperare pentru Apărare şi Securitate din SUA (DSCA) a confirmat luni acordul printr-un comunicat şi a precizat că acesta va contribui la îmbunătăţirea securităţii Taipeiului şi la menţinerea stabilităţii politice, echilibrului militar şi progresului în regiune.

Agenţia a mai precizat că acordul vizează sprijin tehnic şi mentenanţa sistemelor de apărare aeriană Patriot şi va permite "garantarea disponibilităţii de operaţiuni aeriene".

,,Beneficiarul va folosi această capacitate ca un factor de descurajare la amenințările regionale și pentru a-şi consolida apărarea”, se arată în comunicatul DSCA.

Ministerul Apărării Naţionale din Taiwan şi-a exprimat gratitudinea pentru acceptul dat de SUA pentru această tranzacţie.

"Este a doua vânzare de arme către Taiwan de la venirea la putere a preşedintelui Joe Biden şi prima din acest an", a precizat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei taiwaneze, Xavier Chang, citat într-un comunicat.

"Aceasta reflectă alianţa trainică dintre Taiwan şi SUA", a adăugat el. Ministerul taiwanez al Apărării Naţionale a precizat că se aşteaptă la o primă livrare în martie.

Prima mare vânzare de arme către Taipei din timpul administraţiei Biden datează din august, când s-a dat acordul pentru o livrare de 40 de obuziere autopropulsate M109A6 de 155 mm.

În iulie 2020, Statele Unite au aprobat un posibil pachet de upgrade de 620 milioane dolari pentru rachetele sol-aer Patriot ale Taiwanului. 

Taiwanul solicitase să cumpere componente pentru modernizarea rachetelor Patriot pentru a le menţine în stare operaţională aproximativ 30 de ani.

Deja în serviciul forțelor armate, rachetele de apărare antiaeriană PAC-3, parte a sistemului Patriot, sunt un element foarte important din componenţa sistemului stratificat de apărare aeriană a Taiwanului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel