Statele Unite: Nord Stream 2 va face Europa prea dependentă de livrările de energie ruseşti

S.I. Catalin |
Data publicării:

Secretarul de stat american Antony Blinken şi ministrul de externe german Heiko Maas nu au obţinut progrese în disputa legată de proiectul gazoductului Nord Stream 2, în discuţiile purtate marţi în marja reuniunii G7 de la Londra, relatează dpa.

,,Am discutat despre Nord Stream 2 şi ne-am prezentat din nou reciproc poziţiile deja cunoscute", a declarat Maas după cele circa 40 de minute de convorbiri bilaterale. "Nu este nimic nou", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Şeful diplomaţiei germane a ţinut să sublinieze că disputa legată de gazoduct reprezintă doar o "mică parte" din relaţiile bilaterale. "În afară de această problemă, nu văd nimic în momentul de faţă ce ar putea fi măcar numit serios", a spus Maas.

Oficialii americani susţin că Nord Stream 2, ce ar urma să transporte anual 55 de miliarde de metri cubi de gaz natural din Rusia în Germania via Marea Baltică, va face Europa prea dependentă de livrările de energie ruseşti, în timp ce susţinătorii proiectului acuză Statele Unite că subminează conducta pentru a-şi creşte vânzările de gaz lichefiat în Europa.

După instalarea lui Biden la preşedinţie, SUA au avertizat cu noi măsuri punitive împotriva Nord Stream 2. Singurele sancţiuni impuse până acum de Statele Unite vizează compania rusă KVT-RUS, care operează nava Fortuna, implicată în lucrările de instalare a conductei, aceste sancţiuni fiind stabilite în timpul lui Trump.

Guvernul german a refuzat să intervină, susţinând că este vorba de un proiect comercial. Berlinul a primit însă apeluri la a pune capăt proiectului Nord Stream şi de la o serie de state est-europene, între care Polonia şi republicile baltice, menţionează dpa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel