Statele Unite intenționează să antreneze 12 piloți ucraineni pentru operarea avioanelor F-16: Gândim mai mult pe termen lung, așa că unele dintre cerințe s-au schimbat

Fotografii furnizate de pilotul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate sub indicativul Phantom / via Vocea Americii Ucraina
Fotografii furnizate de pilotul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate sub indicativul Phantom / via Vocea Americii Ucraina

Statele Unite intenționează să antreneze 12 piloți ucraineni de F-16 în acest an fiscal, a precizat publicaţia Air & Space Forces cu referire la un oficial al Gărzii Naționale Aeriene a SUA. Opt dintre acești piloți sunt în prezent în curs de pregătire. De asemenea, alți patru urmează să fie instruiți înainte de sfârșitul anului fiscal 2024.

"Antrenamentele merg foarte bine. Zboară în fiecare zi cu avioane F-16 solo", a declarat directorul Gărzii Naționale Aeriene a SUA, generalul Michael A. Loh.

La început, au fost instruiți patru piloți ucraineni. Dar apoi, la sfârșitul lunii ianuarie, a sosit un nou grup de patru piloți.

Finanțarea pentru antrenarea a până la 12 piloți rămâne valabilă în pofida unui proiect de lege în valoare de 95 de miliarde de dolari, cu fonduri pentru ajutorul militar acordat Ucrainei, care rămâne blocat în Congres, deoarece banii pentru antrenamentul piloţilor ucraineni pe avioane F-16 au fost deja alocați.

Pregătirea piloților ar trebui să se încheie între mai și august. Acesta este un termen mai lung decât cel sugerat inițial de Pentagon și Garda Națională Aeriană a SUA în toamnă, când primii piloți au început pregătirea în octombrie.

,,Gândim mai mult pe termen lung, așa că unele dintre cerințe s-au schimbat, iar acest lucru a necesitat un termen [mai lung]. Toți trec prin asta chiar acum și totul este în regulă în acest moment", a declarat generalul Michael A. Loh.

De asemenea, SUA pregătesc zeci de tehnicieni, dar aceștia urmează încă cursuri de limba engleză în San Antonio, Texas.

Statele Unite au potențialul de a instrui și mai mulți piloți și instructori, dacă administrația Biden decide să extindă efortul.

,,Evident, dacă acest lucru va crește sau dacă vom continua acest lucru, va trebui să ne asigurăm că avem resursele necesare pentru a susține acest demers", a declarat directorul Biroului Gărzii Naționale a SUA, generalul Daniel R. Hokanson.

Publicaţia ucraineană Militarnyi a relatat anterior că Olanda ar urma să ofere Ucrainei încă șase avioane de luptă F-16 care fuseseră retrase din contractul de vânzare către compania Draken.

Guvernul olandez a purtat discuții cu Draken Internaţional, în timpul cărora ambele părți au ajuns la concluzia că vânzarea și livrarea celor șase F-16 contractate către companie nu va avea loc.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel