Statele Unite au aprobat vânzarea elicopterelor AH-64E Apache către Kuweit

Cătălin Costea |
Data publicării:

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o posibilă vânzare a noilor elicoptere AH-64E Apache către Kuweit, precum și modernizarea elicopterelor AH-64D Apache și achiziționarea de sisteme și echipamente complementare, pentru un total de aproximativ 4 miliarde de dolari.

Anunțul a fost făcut pe 29 decembrie de către Agenția pentru cooperare în domeniul apărării și securității (DSCA) din cadrul Departamentului Apărării al SUA, care a informat Congresul american privind intenția de derulare a contractului. Anunțarea unei potențiale vânzări de armament și tehnică militară este cerută de legislația SUA, însă aceasta nu presupune obligativitatea finalizării tranzacției.

Pachetul contractual aprobat include opt aeronave AH-64E Apache Longbow noi, precum și modernizarea a 16 elicoptere AH-64D Apache Longbow la configurația AH-64E. Posibilul contract acoperă, de asemenea, o listă largă de echipamente, inclusiv motoare T700-GE 701D, sisteme de avertizare antirachetă AN/AAR-57 (CMWS), echipamente de vedere și navigație AN/ASQ-170, (AN/AAQ-11/PNVS), sisteme radar AN/APG-78, stații radio, echipamente de transmisii de date și alte echipamente.

În plus, cererea kuweitiană include 18 lansatoare de rachete M299 AGM-114 Hellfire (pentru patru rachete), 22 de lansatoare M260 pentru rachete Hydra 70 (dintre care patru refolosite) și nouă tunuri M230El M139 Area Weapons System (AWS) calibru 30 mm.

Valoarea totală a potențialului contract este de aproximativ 4 miliarde de dolari.

În argumentarea derulării contractului, făcută de DSCA, se precizează că vânzarea propusă sprijină politica externă și securitatea națională a Statelor Unite, contribuind la îmbunătățirea securității unui aliat major non-NATO, care este o forță importantă pentru stabilitatea politică și progresul economic în Orientul Mijlociu.

De asemenea, se precizează că vânzarea propusă a nu va modifica echilibrul militar din regiune, ci va suplimenta și va îmbunătăți capacitatea Kuweitului de a face față amenințărilor actuale și viitoare prin întărirea capacității de sprijin aerian apropiat.

Principalii contractori asociați cu această vânzare vor fi Boeing Company, Lockheed Martin, General Electric, Lockheed Martin Mission Systems and Sensors, Longbow Limited Liability Corporation și Raytheon.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel