Statele Unite au adăugat 33 de oficialil ruși din serviciile de informații pe lista sancțiunilor

S.I. Catalin |
Data publicării:
Departamentul de Stat al SUA
Departamentul de Stat al SUA

Statele Unite au declarat, pe 20 septembrie, că a adăugat 33 de cetăţeni ruşi, aflaţi în strâsă legătură cu serviciile de informații și agențiile de apărare, pe lista celor vizaţi de sancțiuni.

Lista a fost publicată pe site-ul Web al Departamentului de Stat SUA pe 20 septembrie.

Statele Unite au extins lista de sancțiuni împotriva Rusiei incluzând suplimentar un număr de 33 de cetățeni și companii din Rusia legate de sfera de apărare și servicii de informații, potrivit site-ului Departamentului de Stat al SUA.

Pe lista de sancțiuni au fost adăugate compania militară privată ”Wagner”, „Agenția de Cercetare pe Internet“ – cunoscuta drept ”fabrica de troli” – companiile lui Evgheni Prigojin – „Concord Management and Consulting“ și „Concord Catering“ – precum și însuși Prigojin, care este considerat fondatorul „fabricii de troli“ din Sankt-Petersburg.

”Concord” și ”Agenția de Cercetare pe Internet” sunt acuzate în SUA că au intervenit în alegerile prezidențiale.

Pe lista mai apare organizația ”Oboronlogistika” și fabrica de aviație din Komsomolsk-pe-Amur.

Lista de sancțiuni în ansamblu cuprinde acum 72 de persoane și companii. Activele lor din SUA vor fi înghețate și interzise orice tranzacții financiare.

„Acțiunile de astăzi nu sunt menite să submineze capacitatea militara sau de lupta a vreunei țări, și sunt impuse ca răspuns la amestecul Rusiei în procesul electoral al Statelor Unite, comportamentul său inacceptabil în estul Ucrainei și a altor acţiuni ostile“, – se spune într-o declarație a Departamentului de Stat al SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel