Zi importantă pentru politica externă europeană. UE va impune sancţiuni contra serviciilor de informaţii iraniene

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
ministrul de externe danez Anders Samuelsen
ministrul de externe danez Anders Samuelsen

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit sancţiunile contra serviciilor de informaţii iraniene pentru planificarea comiterii unor asasinate în Europa, a anunţat marţi ministrul de externe danez Anders Samuelsen, potrivit Reuters.

,,Uniunea Europeană a căzut de acord asupra intrării în vigoare a sancţiunilor contra unui serviciu de informaţii iranian pentru planurile sale de asasinate pe teritoriu european. Este un semnal puternic din partea UE că noi nu vom accepta un asemenea comportament în Europa'', a scris Samuelsen pe Twitter.

La începutul lunii noiembrie, Iranul s-a oferit să ajute Danemarca în anchetarea a ceea ce Teheranul a numit acuzaţia ''nefondată'' că serviciile de informaţii iraniene au intenţionat să comită un atac pe teritoriul danez. Şeful Serviciului danez de securitate (PET), Finn Borch Andersen, a declarat că un cetăţean norvegian născut în Iran se află în arest preventiv în legătură cu acest caz. Suspectul a negat orice implicare.

Conform serviciilor de informaţii daneze, cel puţin un individ având legături cu serviciile de informaţii iraniene, arestat la 21 octombrie 2018, plănuia un atentat împotriva a trei presupuşi membri ai Mişcării arabe pentru eliberarea Ahvaz, rezidenţi în Danemarca, ce fac ei înşişi obiectul unei anchete de poliţie în urma atentatului din septembrie de la Ahvaz, în apropierea frontierei cu Irak.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel