SRI - PROTECTOR. Conștientizarea riscurilor ce decurg din nerespectarea sancțiunilor internaționale

Elena Badea / 16 mai 2018 / 15:47

SRI a participat la cea de-a patra conferință regională a programului național de awareness PROTECTOR – Afaceri în siguranță, organizată la Timișoara.

SRI a contribuit la lucrările conferinței prin două prezentări referitoare la indicatori de alertă în operațiunile comerciale cu produse cu dublă utilizare și militare, respectiv implicațiile sancțiunilor unilaterale asupra activității operatorilor economici români.

Conferința de la Timișoara a fost dedicată operatorilor economici din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara.

PROTECTOR – Afaceri în siguranță este un program inter-instituțional care constă într-un ciclu de opt conferințe regionale, dedicate operatorilor economici care tranzacționează, comercializează și furnizează produse și servicii supuse regimului de control al exporturilor sau unor sancțiuni internaționale.

Acesta are scopul de a conștientiza riscurile ce decurg din nerespectarea sancțiunilor internaționale impuse anumitor state, pe considerentul derulării unor programe de dezvoltare a armelor de distrugere în masă, precum și a riscurilor generate de nerespectarea regimului național de control al exporturilor, pentru anumite categorii de bunuri și servicii.

VEZI ȘI: SUA, arsenal nuclear. Schimbare de STRATEGIE. Plan într-un peisaj "geopolitic nesigur"


PROTECTOR – Afaceri în siguranță este susținut de Agenția Națională de Administrare Fiscală, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerul Apărării Naționale, Banca Națională a României, Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, Camera de Comerț și Industrie a României și Serviciul Român de Informații.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy