Sprijin tehnic pentru Armata română în actualizarea softului stațiilor radio Harris

Tudor Curtifan / 11 iun 2020 / 20:06
Sursă foto: MApN Facebook, cpt. Marian Covrig, lt. Florin Ruță
Sursă foto: MApN Facebook, cpt. Marian Covrig, lt. Florin Ruță

Un reprezentant al companiei Harris le-a oferit suport tehnic operatorilor radio din Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Scorpionii Albaștiri”. 

Suportul tehnic a constat în actualizarea softului stațiilor radio Harris din dotare, iar anunțul a fost făcut de MApN într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

2. Sursă fot (statii_radio_harris_armata_romana_96950300.jpg)

„Operatorii radio din Detașamentul de Apărare Antiaeriană ,,Scorpionii Albaștri” au participat la un atelier de lucru, în cadrul căruia, un reprezentant polonez al firmei HARRIS le-a oferit sprijin tehnic pentru actualizarea softului stațiilor radio din dotare.

În cadrul atelierului au fost prezentate ”tips and tricks” privind utilizarea stațiilor radio în situații cu limitări tehnice deosebite.

Un punct de atracție a fost confecționarea unei antene dipol din materiale refolosite”, a anunțat MApN.

3. Sursă fot (statie_radio_harris_armata_romana_64744000.jpg)

 

4. Sursă fot (statie_radio_harris_actualizare_soft_armata_romana_55554600.jpg)

 

Staţiile radio Harris sunt parte a terminalelor SDR, tehnologie radio definită prin software (SDR). Stațiile Harris din generația Falcon II se încadrează la Nivelul 2 SDR.

„SDR din nivelul 2 includ module şi aplicaţii asociate de procesare, cum ar fi circuite integrate pentru aplicaţii specifice, unităţi poartă de câmp programabil şi procesoare de semnal digital. Deşi SDR reconfigurabile sunt sisteme utilizate în mod comun, în prezent, în special în aplicaţiile militare, datorită sofisticării rapide a tehnologiilor SDR, aceste sisteme tind să devină demodate”, potrivit unui Buletin al Universității Naționale de Apărare ”Carol I”.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy