Spionii britanici neagă relatările din presă conform cărora i-ar ascunde informaţii ministrului de Interne

Eduard Pascu / 25 feb 2020 / 12:14

Serviciile secrete britanice au făcut un pas neobişnuit luni şi au negat informaţiile apărute într-un ziar conform cărora agenţia de spionaj intern, MI5, i-a ascuns informaţii ministrului de interne, Priti Patel, deoarece unii spioni nu au încredere în aceasta, relatează Reuters.

Sunday Times a relatat că Security Service, cunoscut ca MI5, nu are încredere în şefa de la Interne şi, prin urmare, a redus volumul de informaţii secrete care îi sunt arătate lui Priti Patel. Conform ziarului, spionii îşi "dau deseori ochii peste cap" la intervenţiile ministrului în timpul întâlnirilor.

O sursă din domeniul securităţii a spus că informaţiile din articol nu sunt adevărate. "Nu sunt ascunse informaţii", a afirmat sursa, care a dorit să îşi păstreze anonimatul. "Orice relatare care sugerează altceva este pur şi simplu falsă şi nu serveşte interesul public", a mai declarat sursa.

"Relatările care sugerează că secretarul de Interne şi MI5 nu au o relaţie strânsă sunt pur şi simplu neadevărate. Secretarul de Interne este informat zilnic în chestiuni legate de serviciile secrete exact ca precedentul titular al postului", a adăugat sursa.

MI5, serviciu creat în 1909 pentru a contracara spionajul german înainte de Primul Război Mondial, este însărcinat cu apărarea securităţii interne britanice. Principala sa sarcină este în prezent contracararea terorismului internaţional, deşi este în acelaşi timp şi o agenţie de contraspionaj.

Serviciul are circa 4.000 de angajaţi şi dă socoteală ministrului de Interne. "Secretarul de Interne şi MI5 au o relaţie de lucru puternică şi strânsă, iar afirmaţiile lipsite de fundament care sugerează contrariul sunt greşite şi împotriva interesului public", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

"Secretarul de Interne primeşte aceleaşi informări zilnice de la serviciile secrete ca predecesorii săi. Nu îi sunt ascunse informaţii", a adăugat el, precizând că premierul Boris Johnson are încredere deplină în Priti Patel.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy