Spionii britanici neagă relatările din presă conform cărora i-ar ascunde informaţii ministrului de Interne

Eduard Pascu |
Data publicării:

Serviciile secrete britanice au făcut un pas neobişnuit luni şi au negat informaţiile apărute într-un ziar conform cărora agenţia de spionaj intern, MI5, i-a ascuns informaţii ministrului de interne, Priti Patel, deoarece unii spioni nu au încredere în aceasta, relatează Reuters.

Sunday Times a relatat că Security Service, cunoscut ca MI5, nu are încredere în şefa de la Interne şi, prin urmare, a redus volumul de informaţii secrete care îi sunt arătate lui Priti Patel. Conform ziarului, spionii îşi "dau deseori ochii peste cap" la intervenţiile ministrului în timpul întâlnirilor.

O sursă din domeniul securităţii a spus că informaţiile din articol nu sunt adevărate. "Nu sunt ascunse informaţii", a afirmat sursa, care a dorit să îşi păstreze anonimatul. "Orice relatare care sugerează altceva este pur şi simplu falsă şi nu serveşte interesul public", a mai declarat sursa.

"Relatările care sugerează că secretarul de Interne şi MI5 nu au o relaţie strânsă sunt pur şi simplu neadevărate. Secretarul de Interne este informat zilnic în chestiuni legate de serviciile secrete exact ca precedentul titular al postului", a adăugat sursa.

MI5, serviciu creat în 1909 pentru a contracara spionajul german înainte de Primul Război Mondial, este însărcinat cu apărarea securităţii interne britanice. Principala sa sarcină este în prezent contracararea terorismului internaţional, deşi este în acelaşi timp şi o agenţie de contraspionaj.

Serviciul are circa 4.000 de angajaţi şi dă socoteală ministrului de Interne. "Secretarul de Interne şi MI5 au o relaţie de lucru puternică şi strânsă, iar afirmaţiile lipsite de fundament care sugerează contrariul sunt greşite şi împotriva interesului public", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

"Secretarul de Interne primeşte aceleaşi informări zilnice de la serviciile secrete ca predecesorii săi. Nu îi sunt ascunse informaţii", a adăugat el, precizând că premierul Boris Johnson are încredere deplină în Priti Patel.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel