Spionajul militar ucrainean: Rusia intenționează să continue destabilizarea Europei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Serviciul militar ucrainean a furnizat Comunității de Informații americane dovezi că Rusia intenționează să destabilizeze în continuare situația din Ucraina și Europa, a anunţat Directia Principală de Informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării (HUR MOU) după vizita şefului acestei structuri, Vasyl Burba, în SUA.

,,În timpul discuţiilor cu Robert Ashley, directorul Agenției de Informații Militare a Statelor Unite, cu lideri ai CIA şi ai Comunitatii de informaţii a SUA, şeful GUR, general-colonel Vasyl Burba, a atras atenţia asupra acţiunilor agresive şi provocatoare ale Rusiei în teritoriile ocupate din Ucraina şi din regiunea mărilor Neagră şi Azov", se arată în raportul GUR, citat de Uawire.org.

(w670)

În timpul întâlnirii, Vasyl Burba ,,a demonstrat colegilor săi americani dovada intențiilor viitoare ale Rusiei de a destabiliza situația din Ucraina și din țările europene", mai menţionează raportul.

Comunitatea americană de informații (IC) va contribui la consolidarea capacității Direcției Generale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei de a contracara agresiunea armată a Rusiei.

La încheierea vizitei delegației ucrainene, SUA au convenit să continue colaborarea şi să ajute la îmbunătăţirea capacității Serviciului de Informaţii Militare al Ucrainei de a se opune agresiunii armate a Rusiei.

Proiectul bugetului apărării SUA pentru 2020 include 250 de milioane USD pentru îmbunătăţirea securităţii în Ucraina, a informat Ambasada SUA în Ucraina. Din necesarul bugetar pentru anul 2019, valoarea presupusă că va fi acordată ca asistență pentru Ucraina a fost mărită cu 50 de milioane USD, care poate fi folosită pentru arme letale.

Generalul Curtis Scaparrotti, fostul comandant al Forțelor SUA în Europa, a declarat recent că este posibil ca SUA să furnizeze Ucrainei noi tipuri de arme, inclusiv sisteme şi muniţie pentru Forţele Navale.

SUA au furnizat deja echipamente pentru structurile Forțelor Armate ucrainene bazate pe tehnologia informaţiei: Centrul de Răspuns Rapid la Incidente de Securitate Cibernetică, Centrul de Monitorizare şi Control Operaţional al Comandamentului Operaţional Întrunit şi Centrul de Comandă al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Anterior, SUA au vândut Ucrainei sisteme de rachete antitanc de tip "Javelin" în valoare de 47 de milioane USD.

Pentru anul 2020, preşedintele SUA, Donald Trump, solicită alocarea a 750 de miliarde USD pentru bugetul Pentagonului, cu 4,7% mai mult decât bugetul alocat în 2019 (716 de miliarde USD).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel