Spionajul militar ucrainean susţine că ruşii au transferat către Hamas arme capturate de pe front şi vor să discrediteze armata ucraineană

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ruşii ar fi predat militanților Hamas arme fabricate în SUA și UE și capturate în timpul ostilităților din Ucraina. Serviciul de informații al Apărării din Ucraina (GUR) susține că Rusia se pregătește să discrediteze Ucraina pentru a afecta atitudinea aliaților și furnizarea de arme occidentale.

"Statul agresor Rusia se folosește de atacul teroriștilor Hamas asupra statului Israel pentru o provocare de amploare împotriva Ucrainei'', precizează Serviciul de informații al Ministerului Apărării din Ucraina.

Spionajul militar ucrainean informează că rivalul său, Direcția principală rusă de informaţii militare (GRU) a Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, a livrat deja militanților Hamas arme fabricate în SUA și în țările UE pe carea le-a găsit sau capturate în timpul ostilităților din Ucraina.

Astfel, Serviciul de informații al Apărării din Ucraina (GUR) atrage atenţia ca planul spionajului militar rus ar urma să fie lansarea de acuzații false împotriva armatei ucrainene că ,,ar fi vândut în mod regulat arme occidentale teroriștilor."

Serviciile secrete ucrainene consideră că forţele ruse de ocupaţie intenționează ca aceste falsuri să constituie baza unei serii de "investigații" în mass-media occidentală.

De asemenea, ucrainenii subliniază că, pentru a fi convingătoare, serviciile speciale ruse intenționează să folosească declaraţiile ''senzaţionale'' ale unui dezertor din cadrul Serviciului de Stat de Frontieră al Ucrainei, locotenentul Ruslan Sirovi, care a fugit recent la Moscova.

Provocarea rușilor are ca scop discreditarea forțelor armate ucrainene și oprirea fluxului de ajutor militar către Ucraina din partea partenerilor occidentali. 

De exemplu, rușii au lansat deja o serie de falsuri pe canalele lor Telegram, în care propagandiștii susțin că Hamas a "cumpărat" sisteme de rachete antitanc NLAW și alte arme occidentale din Ucraina.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel