Spionajul militar ucrainean: Rusia ar putea folosi mercenari pentru a-şi proiecta puterea militară în alte regiuni

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Companii militare private ruse (PMC), care iau parte la conflictele militare din Ucraina și Siria, şi-au îmbunătăţii de-a lungul timpului experienţa şi capacităţile de luptă, iar acest lucru oferă Kremlinului posibilitatea de a utiliza aceste companii pentru a-și proiecta influența militară în alte regiuni, a declarat reprezentantul Direcţiei Principale de Informații din cadrul ministerului ucrainean al Apărării (GUR), Vadim Skibitsky, în timpul Forumului OSCE pentru Securitate şi Cooperare, dedicat activităţii companiilor companiilor militare private.

Aceste declarații cât și altele au fost făcute pentru prima dată pe site-ul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care include 57 de țări din Europa, Asia Centrală și America de Nord.

Astfel, problema reglementării activităților companiilor militare private (PMC) a fost ridicată anterior în cadrul OSCE. Cu toate acestea, pentru prima dată, comunitatea internațională a fost informată în detaliu despre utilizarea de către Rusia a mijloacelor de război hibrid, potrivit Uawire.org şi Ukrinform.net.

Subiectul a fost abordat, miercuri, 17 iunie, în cadrul reuniunii online a Forumul de Cooperare în domeniul Securităţii (FSC).

Reprezentantul Direcţiei Principale de Informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), Vadim Skibitsky, a oferit o prezentare cuprinzătoare asupra activităţilor PMC-urilor și rolul acestora în conflictele militare moderne. Mykola Bezrodnov, un reprezentant al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), a transmis un raport separat în numele delegației ucrainene la OSCE, punând un accent special pe așa-numita companie militară privată Wagner ca fiind cel mai bun exemplu de utilizare a unor astfel de forţe militare de către Rusia.

Skibitsky a declarat în cadrului Forumului OSCE că în scopul de a găsi cea mai eficientă combinație de instrumente pentru a-și atinge obiectivele agresive, Rusia a folosit în ultimele conflicte unităţi şi mijloace militare convenţionale, în combinaţie cu activităţi ale companiilor militare private, ale forţelor pentru operaţiuni speciale, ale unor forţe separatiste locale şi ale unor grupări paramilitare, precum„ kazaki ”[cazaci ], care toate acestea, în strategia Rusiei este definit ca „grup de forţe integrat”.

„Kremlin va continua să aplice această abordare hibridă extrem de eficientă pentru a-şi folosi forțele în alte conflicte militare și în regiunile considerate drept zone de importață strategică. Prin urmare, Rusia este capabilă să folosească astfel de" grupuri de forțe integrate "împotriva altor state suverane, chiar și a țărilor europene. Practica aplicării acestei abordări va fi respectată în septembrie în timpul comenzii strategice și al exercitării personalului Kavkaz 2020", a precizat Skibitsky.

Reprezentantul GUR a adăugat că PMC-urile rusești se dezvoltă rapid și că „astăzi arată aproape la fel ca unitățile forțelor armate regulate”.

,,De fapt, acestea sunt forțe regulate cu costuri reduse, care nu au protecție de stat. Există semne că Moscova nu va reduce utilizarea PMC în următorii câțiva ani", a spus reprezentantul GUR, adăugând că astăzi PMC-urile rusești "cresc rapid'', extinzându-și prezența și crescând influența. "

"În plus, acestea sunt din ce în ce mai puternice din punct de vedere financiar și provin din ce în ce mai mult din surse ascunse guvernamentale și neguvernamentale. În viitor, Kremlinul va extinde utilizarea unor astfel de forțe proxy pentru a-și realiza interesele, subminând stabilitatea internațională", a mai precizat Skibitsky .

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel