Spionaj la cel mai înalt nivel al NATO. Stoltenberg confirmă expulzarea mai multor diplomați ruși din sediul Alianței

Darius Muresan |
Data publicării:
Photo source: NATO Defense College
Photo source: NATO Defense College

Mai mulți membri ai personalului diplomatic rus au fost expulzați din sediul NATO fiind suspectați de activități de spionaj, a anunțat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, într-un interviu publicat vineri de tabloidul german Bild, potrivit Agerpres și Reuters.

"Ne-am dat seama că ei realizau activități care nu erau de fapt muncă diplomatică, ci muncă de informații", a declarat Stoltenberg.

Inițial, Bild a relatat că expulzările au avut loc în ultimele luni, dar ulterior această referință temporală a fost retrasă de publicația germană.

În ultimii ani, mai ales după începerea agresiunii nejustificate și neprovocate a Rusiei contra Ucrainei în februarie 2022, numeroase țări europene au expulzat diplomați ruși suspectați de spionaj.

Moscova a răspuns cu măsuri simetrice.

În primăvara lui 2022, statele membre ale Uniunii Europene au expulzat diplomați ruși ca o reacție concertată după descoperirea cadavrelor unor victime civile ucrainene în Buccea, o suburbie a Kievului, scena unui masacru atribuit armatei ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel