Spionaj în Parlamentul Norvegiei. Rusul arestat va fi eliberat

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Cetăţeanul rus arestat în urmă cu o lună sub suspiciunea de spionaj în parlamentul norvegian va fi eliberat din detenţie înaintea procesului, a anunţat vineri serviciul de securitate norvegian PST, citat de dpa.

PST a declarat că a retras un recurs depus joi împotriva unei hotărâri a tribunalului districtual din Oslo care a ordonat eliberarea bărbatului de 51 de ani, care neagă acuzaţiile.

Tribunalul din Oslo a explicat că suspiciunile nu sunt suficient de puternice pentru a-l ţine pe bărbat în detenţie. PST formulase un recurs şi a declarat că investigaţiile continuă.

"Aceasta este decizia corectă şi arată că PST a realizat că suspiciunile sunt neîntemeiate", a declarat avocatul cetăţeanului rus, Hege Aakre, postului public de radioteleviziune NRK.

Procurorul PST, Kathrine Tonstad, a declarat pentru NRK că ancheta va continua chiar dacă bărbatul a fost eliberat.

El a fost arestat la 21 septembrie pe aeroportul din Oslo după ce a participat la un seminar internaţional în parlamentul norvegian. Serviciile de informaţii norvegiene s-au implicat după ce au observat un comportament suspect al cetăţeanului rus.

Ambasada rusă la Oslo a declarat atunci că el a fost arestat "sub un pretext absurd".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel