Spionaj în Parlamentul Norvegiei. Rusul arestat va fi eliberat

Tudor Curtifan / 19 oct 2018 / 18:24

Cetăţeanul rus arestat în urmă cu o lună sub suspiciunea de spionaj în parlamentul norvegian va fi eliberat din detenţie înaintea procesului, a anunţat vineri serviciul de securitate norvegian PST, citat de dpa.

PST a declarat că a retras un recurs depus joi împotriva unei hotărâri a tribunalului districtual din Oslo care a ordonat eliberarea bărbatului de 51 de ani, care neagă acuzaţiile.

Tribunalul din Oslo a explicat că suspiciunile nu sunt suficient de puternice pentru a-l ţine pe bărbat în detenţie. PST formulase un recurs şi a declarat că investigaţiile continuă.

"Aceasta este decizia corectă şi arată că PST a realizat că suspiciunile sunt neîntemeiate", a declarat avocatul cetăţeanului rus, Hege Aakre, postului public de radioteleviziune NRK.

Procurorul PST, Kathrine Tonstad, a declarat pentru NRK că ancheta va continua chiar dacă bărbatul a fost eliberat.

El a fost arestat la 21 septembrie pe aeroportul din Oslo după ce a participat la un seminar internaţional în parlamentul norvegian. Serviciile de informaţii norvegiene s-au implicat după ce au observat un comportament suspect al cetăţeanului rus.

Ambasada rusă la Oslo a declarat atunci că el a fost arestat "sub un pretext absurd".

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy