Soldații americani, pregătiți pentru dislocarea în România. Biden confirmă că „în curând” SUA vor trimite trupe în Europa de Est

Darius Muresan |
Data publicării:

Joe Biden a afirmat vineri că va trimite "în curând" un număr mic de soldaţi americani în Europa de Est, pe fondul tensiunilor cu Moscova din cauza Ucrainei, scrie Agerpres, care citează AFP.

"Voi trimite în curând trupe americane în Europa de Est şi în ţările NATO. Nu foarte mult", le-a declarat preşedintele american jurnaliştilor la coborârea din avion, după o vizită în statul Pennsylvania (est).

Statele Unite au plasat deja în alertă 8.500 de militari pentru a întări NATO.

Joe Biden a spus, însă, şi a repetat că nu se pune problema trimiterii de trupe americane în Ucraina, care nu este membră a alianţei militare.

Trimiterea de trupe în ţări est-europene ar fi un mijloc suplimentar de presiune asupra preşedintelui rus, Vladimir Putin, despre care americanii cred că ar putea ataca Ucraina în cursul lunii februarie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel