Soldați britanici cu blindate JACKAL și altă tehnică militară se îndreaptă spre Brașov. Royal Army participă la NOJP21

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Convoi britanic al Royal Army, traversând România. Sursă foto: UK Defence Journal
Convoi britanic al Royal Army, traversând România. Sursă foto: UK Defence Journal

Un convoi britanic al Royal Army s-a îndreptat spre Brașov, unde militarii Marii Britanii vor participa la Poligonul Cincu la secvențe ale exercițiului Noble Jump 2021 (NOJP21).

Contingentul britanic face parte din 3d Battalion the Rifles, cunoscut și pe scurt - 3 Rifles. Potrivit celor de la UK Defence Journal, armata britanică participă la manevrele militare cu vehicule blindate de tip JACKAL, dar și Land Rover. Toate acestea, împreună cu camioane militare, au fost transportate ieri, sub escorta Poliției României, spre Brașov.

Alături de britanici la exerciții participă și forțe militare din Turcia, Italia sau SUA. Sursa citată precizează că exercițiile se vor desfășura respectând condițiile pandemice, iar trupele britanice au fost testate împotriva virusului COVID-19.

Amintim că săptămâna trecută opt convoaie militare, constituite din aproximativ 190 de militari şi 120 de echipamente militare, au intrat în ţară prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu. Au fost primele elemente ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat a NATO care au ajuns în țara noastră pentru a participa la Noble Jump 2021.

 

Noble Jump 2021

 

MApN menţioneaza că pe 11, 12, 20 şi 21 mai, pe rutele de deplasare a convoaielor militare, traficul rutier poate fi îngreunat, astfel:

* 11 mai, între orele 13,00 şi 21,00, pe ruta Giurgiu - Bucureşti (E85);

* 12 mai, între orele 6,00 şi 20,00, pe ruta Bucureşti - Piteşti (A1) - Râmnicu Vâlcea (E81) - Valea Oltului - Cincu;

* 20 mai, între orele 10,00 şi 19,00, pe ruta Giurgiu - Bucureşti (E85);

* 21 mai, intervalul orar 06,00 - 20,00, ruta Bucureşti - Piteşti (A1) - Râmnicu Vâlcea (E81) - Valea Oltului - Cincu.

Noble Jump 2021 (NOJP21) este un exerciţiu multinaţional cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite de la Napoli, care se desfăşoară în perioada 19 mai - 2 iunie, pe teritoriul României şi Bulgariei.

NOJP21 va testa capacitatea operaţională a elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan) în Bulgaria şi România.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel