La săpat tranșee. Slovacia permite serviciul militar alternativ: Cetățenii care refuză să folosească arme vor fi implicați în alte activități

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari slovaci / ministerul apărării, facebook
Militari slovaci / ministerul apărării, facebook

La începutul anului, în Slovacia a avut loc o amplă campanie de dezinformare cu privire la viitoarea mobilizare, iar peste 40.000 de slovaci au completat un formular în care declarau că refuză să lupte. Autoritățile slovace au luat decizia de a trimite informări privind serviciul militar alternativ.

La începutul lunii februarie 2023, mai mulți slovaci în cutiile poștale au găsit ordine de încorporare false.

Din cauza campaniei de dezinformare, mii de slovaci au semnat o declarație conform căreia nu se pot alătura armatei, deoarece conștiința lor nu le-ar permite să ucidă o altă persoană.

Zilele acestea, purtătorul de cuvânt al Ministerului Slovac al Apărării, a confirmat că autoritățile regionale vor lua act de declarațiile primite și îi vor include pe cei care au depus astfel de cereri în registrul persoanelor care vor presta servicii alternative în timp de război sau în stare de război.

„Este necesar să lămurim că depunerea unei declarații nu pune capăt serviciului militar. În practică, aceasta înseamnă doar o schimbare a formei de serviciu, pe care, la nevoie, un cetățean ar contribui la apărarea Republicii Slovace”, a spus purtătorul de cuvânt, citat de Tasr.

Militari slovaci / ministerul apărării, facebook

Prin depunerea declarațiilor, acestor cetățeni nu li se va anula serviciul militar. Cei care au vrut să evite potențiala participare la apărarea activă a statului slovac vor fi angrenați, dacă situația o va impune, în activități de sprijin logistic al militarilor. 

Ministerul Apărării a explicat că cei care optează pentru serviciul alternativ vor îndeplini activități  fără arme cum ar fi, de exemplu, săparea de tranșee, serviciul în protecția civilă a populației sau alte servicii în beneficiul forțelor armate ale Republicii Slovace.

Practic, în caz de stare de război, cetățenii care au completat declarațiile vor merge în zona de conflict fără să poarte armă, întrucât deoarece conștiința lor nu le-ar permite să ucidă o altă persoană.

 

Ministerul Apărării: Nicio mobilizare nu a fost și nu este planificată în Slovacia

 

Departamentul Apărării repetă că nu a fost planificată nicio mobilizare și nu este planificată în Slovacia. Pentru a preveni dezinformarea, Ministerul Apărării a publicat pe site-ul său o listă cu cele mai frecvente întrebări, împreună cu răspunsurile la subiect.

În Slovacia, serviciul militar nu este obligatoriu. În 2019, ministerul slovac al apărării a raportat 3.324 de cereri de înscriere în armată, în timp ce aproximativ 4.300 de cereri au fost depuse anual în 2020 și 2021. Potrivit Euractiv, în primele nouă luni din 2022, ministerul apărării înregistrase peste 3.500 de cereri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel