Spionajul rusesc primeşte o nouă lovitură. Diplomat rus expulzat din Slovacia

S.I. Catalin |
Data publicării:
premierul slovac Peter Pellegrini
premierul slovac Peter Pellegrini

Slovacia a decis expulzarea unui angajat al ambasadei ruse, acuzat de spionaj, a declarat astăzi premierul slovac, Peter Pellegrini, potrivit dpa şi Reuters.

Slovacia a expulzat un diplomat rus sub suspiciunea de spionaj, a anunţat miercuri premierul slovac Peter Pellegrini, 
Presupusul spion lucra la ambasada Federaţiei Ruse la Bratislava şi este suspectat de a fi "condus activităţi de spionaj împotriva Slovaciei şi NATO", a spus Pellegrini după o reuniune a guvernului.

După ce aceste activităţi au fost dezvăluite de serviciile de securitate slovace, diplomatul a fost declarat persona non-grata în Slovacia şi i s-a spus să părăsească teritoriul slovac în 48 de ore, a adăugat Pellegrini. Diplomatul a plecat în 22 noiembrie.

Potrivit ziarului The Slovak Spectator, diplomatul rus a lucrat în departamentul unui atașat militar la Ambasada Rusiei din Bratislava.

Potrivit premierul slovac, Peter Pellegrini, rușii au comis acțiuni împotriva Slovaciei și NATO, contrar Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice.

,,El desfășura activități de spionaj împotriva intereselor Slovaciei și NATO", a spus Pellegrini, , adăugând că acțiunile sale în calitate de diplomat au fost în contradicție cu Convenția de la Viena privind relațiile consulare.

Diplomatul rus a părăsit teritoriul Slovaciei la 48 de ore după ce a fost declarat persona non grata.

Prim-vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din cadrul Consiliului Federaţiei, Vladimir Djabarov, a declarat pentru RIA Novosti că Rusia "va răspunde cu măsuri în oglindă la asemenea acţiuni neprietenoase".

La începutul lui iulie, Grecia a expulzat doi diplomaţi ruşi şi altor doi le-a fost interzisă intrarea pe teritoriul grec.

Cei mai mulţi diplomaţi ruşi - 23 - au fost expulzaţi din Marea Britanie, în 14 martie 2018, în urma otrăvirii fostului agent rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, Iulia. Londra acuză Moscova că s-ar fi aflat în spatele acestei otrăviri, în timp ce Rusia respinge acuzaţiile.

De asemenea, la 29 mai 2017 s-a aflat că Republica Moldova a expulzat cinci diplomaţi ruşi. Potrivit premierului moldovean Pavel Filip, acest lucru a fost făcut în baza informaţiilor primite de la serviciile secrete ale republicii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel