Situația stocurilor armatei germane este gravă. Muniția ar putea ajunge doar pentru două zile de luptă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele armate germane se confruntă în prezent cu o lipsă gravă de muniție, după cum a declarat duminică, 20 noiembrie, comisarul pentru forțele armate al Bundestagului, Eva Hoegl.

Armatei germane îi lipsesc anumite elemente de bază pentru a lupta într-un război, a remarcat aceasta, într-un mod neașteptat, în timpul unui interviu pentru ziarul Bild am Sonntag.

„Fără muniție, totul este nimic”, a subliniat Hoegl. Mai mult, aceasta a cerut administrației germane să se concentreze pe refacerea rapidă a stocurilor de armament, în contextul riscurilor sporite de securitate generate în regiunea europeană de invazia Rusiei din Ucraina.

Costul total pentru refacerea completă a stocurilor de muniției pentru armata germană ar putea costa Bundeswehrul aproximativ  20 de miliarde de euro, a estimat  Hoegl.

Ulterior, parlamentarul german a lansat un atac usturător la adresa membrilor guvernului german, pe care i-a acuzat că „și-au târât picioarele pe tema asigurării necesarului militar ani de zile”.

Aceasta a scos, de asemenea, în evidență “starea jalnică” a trupelor germane desfășurate în alte părți ale Europei, cum ar fi în Lituania, unde a observat că militarii germani participă la exerciții militare fără veste antiglonț și fără muniție adecvată.

„Din cauza concediilor medicale, parentale și de studii, multe unități ajung la un nivel de prezență a personalului de doar 60% din ceea ce au pe hârtie”, a mai subliniat oficialul german avertizând că,  „fără personal suficient, chiar și cele mai bune arme sunt de puțin folos”.

În final, Hoegl a cerut guvernului german să acorde atenție nevoilor forțelor armate și să refacă stocurile prin prioritizarea și reducerea misiunilor și achiziționarea mai multor arme necesare.

Anterior, o informație furnizată de Business Insider dezvăluia că stocul de armament al armatei germane ar ajunge doar pentru una sau două zile în cazul în care ar izbucni un război. Din dotare lipsesc chiar și sistemele de apărare antiaeriană cu rază medie de acțiune IRIS-T.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel