Sisteme S-400. Expert rus: Rusia a făcut o greșeală gravă. Turcia poate constitui o ameninţare serioasă

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Konstantin Sivkov, căpitan de rangul I și membru corespondent al Academiei de ştiinţă în domeniile rachetelor şi artileriei din Moscova e de părere că Rusia a făcut ”greșeală gravă” după ce a livrat Turciei sistemele S-400.

Sivkov își motivează afirmația și arată că Turcia este dispusă să coopereze cu SUA în privinţa achiziţionării sistemelor de apărare antirachetă Patriot, ceea ce demonstrează o "reverenţă" făcută de Ankara Washingtonului, precum şi faptul că Turcia nu este un aliat sigur pentru Moscova.

În acest context, în opinia sa, orice cooperare cu Turcia în domeniul tehnologiei militare este o greşeală şi poate reprezenta o ameninţare serioasă pentru Rusia.

 

Livrarea sistemelor S-400 Turciei, o ”greșeală gravă”

 

"Consider că, în acest context, livrarea de sisteme S-400 Turciei a reprezentat o greşeală gravă. Pentru că acum apariţia acestor sisteme în Turcia poate constitui o ameninţare serioasă pentru noi", a spus Sivkov, la postul de radio NSN.

La jumătatea lunii septembrie, Rusia a încheiat a doua etapă a transferului către Ankara a sistemelor sale S-400, transfer pe care l-a început la 27 august 2019. În acelaşi timp, continuă activităţile de instalarea a sistemului de rachete rusesc şi de instruire a personalului turc. Sistemele de apărare antiaeriană ruse sunt prevăzute să fie puse în funcţiune în aprilie 2020, conform surselor de la Ankara, citate de agenţiile de presă ruse.

Contractul de furnizare a sistemelor de rachete antiaeriene S-400 a fost semnat de către cele două ţări în urmă cu doi ani, fiind estimat la 2,5 miliarde de dolari. Acesta a afectat semnificativ relaţiile turco-americane. Ca răspuns, Washingtonul a suspendat livrarea avioanelor militare multirol F-35 către Turcia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel