Complexele antiaeriene Gepard ale Armatei României au participat la exercițiul „Orzel Wojenny II”

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Luna mai a început într-un ritm alert pentru militarii detașamentului de Apărare Antiaeriană rotația a IX-a care participă la misiunea de asigurare a prezenței înaintate consolidate în Polonia, precizează Comandamentului Forțelor Întrunite, pe pagina oficială de Facebook.

În perioada 3-11 mai, artileriștii antiaerieni vrânceni au participat, împreună cu aliații din cadrul Grupului de Luptă și cu forțe aparținând Brigăzii 15 Mecanizată din Polonia, la exercițiul „Orzel Wojenny II”, care a cuprins o secvență de instruire de tip CALFEX (Combined Arms Live Fires Exercice), în cadrul căreia, militarii români au executat trageri de luptă de nivel secție cu complexul antiaerian Gepard.

Misiunea sistemelor de apărare antiaeriană a fost de a asigura securitatea spațiului aerian și de a facilita protecția forțelor de manevră în toate fazele operației.

Pe timpul desfășurării acestui exercițiu complex s-au executat probleme de tragere , atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, asupra unor ținte aeriene simulate prin bombe luminoase, lansate de către plutonul de aruncătoare de 120 mm al partenerului american.

Această activitate majoră de instruire, caracterizată prin dinamism și care a angrenat numeroase forțe și mijloace, a fost o oportunitate pentru militarii bateriei Gepard de a-și pune în valoare capabilitățile. Prin rezultatele obținute, au demonstrat că sunt aliați de încredere, pe care partenerii se pot baza în orice moment.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel