Tancurile poloneze, la următorul nivel. Israelienii sunt dispuși să producă sistemul activ de protecţie Trophy în Polonia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Generalul de brigadă în rezervă Pini Yungman, vicepreședinte executiv al Rafael Advanced Defense Systems, într-un interviu acordat site-ului polonez Defence24, a precizat că industria israeliană este dispusă să producă în Polonia celebrul sistemul activ de protecţie Trophy.

,,Credem că aici în Polonia, sistemul Trophy va fi utilizat în același mod ca și rachetele Spike. Acest lucru înseamnă că vom coopera cu fabricile locale în procesul de producție, așa cum am făcut-o cu mare succes cu Spike'', subliniază vicepreședinte executiv al Rafael Advanced Defense Systems.

Pini Yungman a precizat în interviul acordat Defence24 şi despre caracteristicile şi utilitatea sistemului Trophy, dar mai ales despre ușurința cu care acest sistem poate fi integrat pe vehiculele militare.

Disponibilitatea companiei Rafael Advanced Defense Systems de a produce sistemul Trophy în Polonia este cu atât mai interesantă, deoarece în lună martie a acestui an a fost înfiinţă în Germania compania Euro Trophy GmbH. Misiunea acestei companii este de a comercializa, vinde și produce sistemul avansat de protecție activă Trophy (APS) pentru vehicule blindate (atât cele cu roți, cât și cele cu șenile) produse şi folosite de statele din U.E şi din NATO.

Potrivit datelor furnizate de compania Rafael, sistemele de protecție activă Trophy ( APS) au fost comandate până acum, printre altele, de armata Statelor Unite pentru a fi instalate pe tancurile lor M1A2 SEPv3 Abrams, dar şi Germania. Anul trecut, Ministerul german al Apărării a selectat sistemul Trofeul pentru al instala pe versiunile mai noi ale tancului Leopard 2. De asemenea, tot anul trecut, Marea Britanie a anunţat că tancurile britanice Challenger 3 vor dispune şi ele de acest sistem de protecție, într-o versiune mai ușoară, denumită Trophy MV.

 

Tacurile comandate de Polonia pentru înzestrarea Forţele Armate Poloneze pot fi echipate cu sistemul activ de protecţie Trophy

 

De precizat că, cele 250 de tancuri americane Abrams pe care Polonia le-a achiziţionat din Statele Unite sunt în versiunea SEPv3  şi vor fi echipate cu sistemul avansat de protecție activă Trophy. Cu alte cuvinte, producţia de sisteme Trophy în Polonia este mai mult decât bine venită.

Dacă luăm în considerare şi ca Polonia și Coreea de Sud au oficializat, în luna august, un acord pentru achiziționarea de către ministerul polonez al Apărării a unui prim lot de 180 de tancuri K2 Black Panther -  în cele din urmă, aceste tancuri vor fi produse în Polonia, iar Coreea de Sud a prezentat în trecut o versiune a tancului K2 Black Panther care dispune de o echipare cu sisteme active de protecţie Trophy.

În concluzie, Fortele Armate Poloneze urmează să primească două tipuri de tancuri care pot fi echipate cu sisteme active de protecţie Trophy, ceea ce justifică interesul companiei Rafael Advanced Defense Systems de a coopera cu industria poloneză de apărare pentru producţia acestora.

 

Ce face sistemul TROPHY?

 

Sistemul activ de protecţie TROPHY detectează focul inamic, calculează unghiul şi timpul de impact şi lansează o ploaie de alice asupra proiectilului. Raza de acţiune este mică pentru a nu pune în pericol infanteria, iar sistemul este eficient împotriva rachetelor anti-tanc, a RPG-urilor şi a altor proiectile similare.

De la prima sa utilizare în condiţii reale de luptă, în anul 2011, sistemul Trophy a fost folosit de nenumărate ori, dovedindu-şi pe deplin utilitatea prin nivelul ridicat de protecţie pe care l-a oferit soldaţilor care se aflau în vehicule militare care dispuneau de un astfel de sistem activ de protecţie.

Potrivit companiei Rafael, sistemul Trophy a fost supus la peste 5.000 de teste și a acumulat peste 1.000.000 de ore de funcționare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel