SIS reacționează după ce Dodon a acuzat-o pe Maia Sandu că folosește serviciile de informații pentru a fila socialiștii

Darius Muresan / 04 feb 2021 / 15:12
Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Sursă foto: SIS Facebook
Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Sursă foto: SIS Facebook

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) dezminte declarațiile făcute de liderul PSRM Igor Dodon, potrivit cărora Maia Sandu i-ar fi dat indicații șefului SIS, Alexandr Esaulenco, să urmărească socialiștii.

„Spre regret, continuă tendința de atragere a Serviciului de Informații și Securitate în jocuri și dezbateri politice. Recent, în cadrul unei emisiuni televizate, de către unul dintre liderii politici a fost făcută o afirmație privind realizarea de către instituție a unor indicații ilegale parvenite de la președintele Republicii Moldova, în raport cu partidul politic pe care-l reprezintă. SIS dezavuează și dezminte această informație și reconfirmă poziția fermă de respectare univocă a legislației în vigoare și prioritizarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în cadrul realizării misiunii de asigurare a securității naționale pe toate direcțiile de activitate”, transmite un comunicat al SIS, citat de portalul Deschide.md.

Totodată, „Serviciul de Informații și Securitate solicită respectuos persoanelor de demnitate publică și actorilor politici să se abțină de la lansarea în spațiul public a declarațiilor false, lipsite de argumente, calomnioase și denigratoare în adresa instituției”.

În același timp, „SIS îşi reafirmă hotărârea de a menţine neutralitatea şi echidistanţa în activitatea cotidiană cu realizarea misiunilor în strictă conformitate cu interesele de securitate ale Republicii Moldova”.

Amintim că, ieri, 3 februarie, în cadrul emisiunii Politica de la TV8, Igor Dodona a declarat că președintele Maia Sandu i-ar fi cerut șefului SIS să fileze oponenții săi politici. „Democrația este în pericol, atunci când chemi judecătorii la covor, și procurorul și șeful SIS-ului și dai indicații șefului SIS să urmărească socialiștii”, a spus Dodon.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy