Siria. Sistemele ruseşti de război electronic au perturbat radarele Israelului

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Site-ul rus de știri Avia.pro susține că sistemele de război electronic "Krasukha", transferate de Rusia în Siria, au perturbat radarele Forţelor de Apărare Israeliene (IDF), informează publicaţia Uawire.org.

Conform primelor estimări ale unor experți anonimi, Rusia a reluat utilizarea sistemelor de război electronic în Siria, după atacurile frecvente ale jihadiştilor și a activității aviatice americane deasupra Mării Mediterane. S-a ajuns la această concluzie ca urmare a faptului că Israelul nu poate primi informații obiective despre pozițiile sistemelor de apărare aeriană siriană, forțând astfel armata siriană să deschidă focul, ca momeală, pentru ai detecta poziția, scrie site-ul de știri Avia.pro, citând evaluările inițiale ale unor specialiști.

Site-ul Avia.pro prezintă argumente pentru susținerea teoriei sale: zborurile regulate efectuate de avioanele de recunoaștere israeliene în regiunea Înălțimile Golan au întâmpinat probleme în încercarea lor de a observa pozițiile sistemelor de apărare aeriană siriană. Aspect, care îi determină pe unii experţii militari să considere acest lucru ca o dovadă că sistemele radar de la sol din Israel funcționează prost, din cauza impactului complexelor electronice de bruiaj Krasukha.

Potrivit experților anonimi citați de publicație, efectele sistemelor electronice de război au determinat Israelul să adopte măsuri. Armata rusă a desfășurat în Siria, încă din anul 2015, complexe de război electronic „Krasuha-4", menite să suprime radarele inamice și dronele de luptă.

Articolul notează că sistemele rusești de război electronic sunt staționate la Airbase Khmeimim și că "sunt complet capabile să blocheze nordul Israelului".

Site-ul de știri arată că israelienii nu au folosit avioane de luptă în cele mai recente trei atacuri asupra instalațiilor din Siria, posibil din cauza temerilor legate de pierderile care ar putea fi cauzate de sistemul rusesc de apărare S-300 din Siria.

Să raportat anterior că Rusia a pus în funcțiune sistemele Krasukha și Divnomorye în Siria. Experții cred că acestea vor fi utilizate pentru a bloca radarele și sistemele de comunicare și de orientare ale aeronavelor care atacă instalațiile din Siria.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel