Siria avertizează că va doborî toate aeronavele militare care încalcă spațiul aerian sirian

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

În plină ofensivă militară la Idlib, ultimul bastion al forțelor rebele și jihadiste care luptă împotriva regimului lui Bashar al-Assad, Siria a avertizat că a dat ordin ca toate aeronavele militare care îi încalcă spațiul aerian să fie doborâte.

Comandamentul General al Forțelor Armate din Siria a transmis în această seară că orice încălcare a spațiului aerian sirian va fi tratată ca o agresiune militară și va avea repercusiuni, informează agenția siriană de presă Sana care citează surse din cadrul Armatei.

Comandamentul General a transmis că orice încălcare a spațiului aerian sirian va fi tratată ca o agresiune externă și a dat ordin Forțelor Aeriene să utilizeze toate sistemele de apărare disponibile pentru a doborî aeronavele militare care intră în spațiul sirian. 

Siria reiterează în acest sens că aeronavelor militare externe nu le este permisă intrarea în spațiul aerian sirian și astfel vor fi doborâte în cazul unei incursiuni.

Chiar dacă nu este specificată o anumită țară, cel mai probabil comunicatul face referire la avioanele de vânătoare ale Turciei care au efectuat de-a lungul timpului incursiuni în spațiul aerian sirian.

Tot azi, un alt soldat turc a murit în urma ofensivei siriene iar regimul Assad a anunțat că principala autostradă dintre Damasc şi oraşul Alep a fost redeschisă publicului, după recucerirea ei din mâinile rebelilor, în cadrul ofensivei susţinute de Rusia. 

Soldatul turc care și-a pierdut azi viața este al 17-lea militar turc care moare în Siria de la începutul acestei luni.

În Idlib se află și forțele Turciei care sprijină milițiile rebele în războiul civil împotriva lui Assad.

CITEȘTE ȘI: Erdogan anunță o 'operațiune iminentă' în Siria. Rusia avertizează Turcia că se îndreaptă către 'cel mai negru scenariu'

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel