Un alt soldat turc, ucis în Siria. Trupele lui Assad cuceresc, cu ajutorul Rusiei, autostrada M5, un obiectiv important

Tudor Curtifan |
Data publicării:

În cursul acestei zile un alt soldat turc a fost ucis de tiruri ale armatei siriene în Idlib.

Moartea soldatului turc de azi ridică la 17 numărul militarilor turci morţi în nord-vestul sirian de la începutul acestei luni. Armata turcă a ripostat distrugând 21 de ţinte aparţinând regimului sirian, a afirmat Ministerul turc al Apărării.

În baza acordului cu Rusia, care susţine forţele regimului, Turcia, care susţine o serie de grupări rebele din Siria, dispune de 12 posturi de observare militară în provincia Idlib.

 

Trupele lui Assad au recucerit cu ajutorul Rusiei autostrada M5

 

Pe de altă parte, Ministerul sirian al Transporturilor a anunţat tot azi că principala autostradă dintre Damasc şi oraşul Alep a fost redeschisă publicului, după recucerirea ei din mâinile rebelilor, în cadrul ofensivei susţinute de Rusia.

Recucerirea autostrăzii M5 marchează o victorie importantă pentru preşedintele Bashar al-Assad, readucând sub controlul statului sirian principala legătură dintre cele două cele mai mari oraşe ale ţării, pentru prima dată de la începutul conflictului.

Controlul asupra şoselei de 360 km a fost unul din principalele obiective ale ofensivei în cadrul căreia, cu ajutorul forţelor ruse, forţele guvernamentale siriene au reuşit începând din decembrie să câştige teren în nord-vestul ţării, considerat ultimul fief major al rebelilor. Aceeaşi ofensivă a determinat strămutarea a aproape un milion de oameni, cel mai mare exod din cadrul conflictului vechi deja de nouă ani, notează Agerpres care citează Reuters.

Debarasarea autostrăzii Damasc-Alep de insurgenţi a făcut parte din acordul ruso-turc din 2018 privind crearea unei zone-tampon între combatanţi în regiunea nord-vestică Idlib. Tensiunile dintre Moscova şi Ankara, care susţin tabere diferite în conflictul sirian, dar colaborează în efortul de a ajunge la o soluţie politică, s-au accentuat în cursul ofensivei din nord-vest, cele două părţi acuzându-se reciproc de încălcarea înţelegerilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel