Erdogan anunță o 'operațiune iminentă' în Siria. Rusia avertizează Turcia că se îndreaptă către 'cel mai negru scenariu'

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat azi că Ankara va lansa o operațiune militară în Siria, în regiunea Idlib.

Erdogan a precizat că „o operațiune în Idlib este imineantă” iar ea va avea loc până la finalul acestei luni, în cazul în care trupele lui Assad nu se retrag de lângă pozițiile militare turcești.

Declarația lui Erdogan nu a rămas fără ecou la Moscova, principalul aliat al regimului președintelui sirian Bashar al-Assad.

 

Rusia avertizează Turcia că o operațiune militară în Siria este „cel mai grav scenariu”

 

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a precizat că o acțiune militară a Turciei împotriva „autorităților legitime și a armatei din Siria” reprezintă „în mod clar cel mai grav scenariu” pe care Ankara îl poate pune în scenă, informează agențiile de presă Tass și Al Jazeera. Reprezentantul Kremlinului a făcut un apel către Ankara pentru ca acest scenariu să „nu devină realitate”.

Erdogan a reiterat că Turcia nu va ceda și se va opune ca regiunea Idlib, ultimul bastion al rebelilor care luptă împotriva regimului sirian, să fie recucerită de trupele lui Assad. 

Situația în Siria a degenerat după ce 13 soldați turci au fost uciși în ultimele două săptămâni ca urmare a intensificărilor atacurilor în Idlib de către trupele regimului Assad.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel