Armata siriană îşi consolidează controlul în provincia Alep

Armata siriană a anunţat luni că a preluat controlul deplin asupra a zeci de localităţi din zona rurală din nord-vestul provinciei Alep şi îşi va continua cu intensitate campania de a elimina grupările insurgente "oriunde le găsim", relatează Reuters.

Acest avans al armatei s-a produs după ce forţele preşedintelui Bashar al-Assad i-au îndepărtat pe insurgenţi de pe autostrada M5 care leagă Alep de Damasc, redeschizând astfel cel mai rapid drum dintre cele mai mari două oraşe din Siria pentru prima dată în ultimii ani, într-o victorie strategică importantă pentru regim.

Susţinute de puternice atacuri aeriene ruseşti, forţele guvernamentale se luptă de la începutul anului să recucerească zonele rurale din Alep şi părţi din provincia învecinată Idlib unde insurgenţii anti-Assad îşi au ultimele bastioane.

Avansul armatei a făcut ca sute de mii de civili sirieni să fugă spre graniţa cu Turcia, în cea mai amplă strămutare de populaţie din acest război vechi de nouă ani, potrivit Agerpres.

Aceste victorii au pus în pericol cooperarea fragilă dintre Ankara şi Moscova, care sprijină facţiuni opuse în conflict.

Turcia şi Rusia urmează să aibă luni o nouă rundă de discuţii la Moscova, după mai multe solicitări ale Ankarei ca forţele lui Al-Assad să se retragă şi să fie aplicat un armistiţiu.

Totuşi, forţele armate siriene au transmis într-un comunicat că vor continua ceea ce ele numesc "sarcina sacră şi nobilă de a scăpa de ultimele rămăşiţe ale organizaţiilor teroriste oriunde le găsim pe teritoriul Siriei".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel