Serviciului ucrainean de Informații Militare (GUR): Fondatorul Wagner Group critică conducerea armatei ruse pentru că se aşteaptă la o viață de după Putin

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Evgheni Prigojin, șeful aşa-zisei companii militare private ruse (PMC) Wagner Group
Evgheni Prigojin, șeful aşa-zisei companii militare private ruse (PMC) Wagner Group

Andrii Iusov, reprezentantul Serviciului de Informații Militare (GUR) al Ministerului ucraineana al Apărării, consideră că declarațiile lui Evgheni Prigojin, șeful aşa-zisei companii militare private ruse (PMC) Wagner Group, despre ofensiva ucraineană fac parte din pregătirea elitelor rusești pentru viața de după înfrângerea în războiul cu Ucraina.

Iusov a fost întrebat într-un interviu acordat RBC-Ucraina de ce, în opinia sa, Prigozhin este atât de activ în comentarea viitoarei ofensive ucrainene. "Oameni ca Prigozhin, când vorbim despre așa-numita societate rusă, dacă spun ceva, o spun nu numai în numele lor, ci și în numele partenerilor lor şi al ''patronii'' lor, care permit astfel de declarații și astfel de discursuri'', a spus reprezentantul GUR.

,,O parte din așa-zisa elită politică și conducătoare rusă ia în considerare diverse scenarii, inclusiv planificarea unui fel de ''viață de după Putin'', după înfrângerea în războiul cu Ucraina. De aceea, se pregătesc pentru diverse scenarii apocaliptice (dar de fapt realiste) pentru Rusia'', a susţinut Andrii Iusov.

Reprezentantul GUR susține că nu este vorba de o singură aripă politică, ci de tabere diferite care pot concura între ele.

,,De exemplu, Prigozhin și Girkin (n.a. fostul șef al autorităților marionetă din Donețk, Igor Girkin, zis Strelkov), ca să spunem așa, nu se plac unul pe celălalt în sfera publică. Dar narațiunile lor indică adesea aceleași probleme în armata de ocupație. Prin urmare, ele sunt în tabere diferite", a spus Iusov, insistând să precizeze că în opinia sa, numărul "taberelor" va creşte.

Iusov a calificat declarația lui Prigozhin despre retragerea mercenarilor Wagner din Bakhmut drept o pregătire pentru situaţii extreme în viitor.

,,Dacă peste câteva luni situația armatei ruse va fi dezastruoasă pe mai multe fronturi, inclusiv în est, se va căuta să se dea vina pe cineva. Bineînțeles, în această situație, Prigojin va arăta declarațiile sale de acum câteva luni și va spune: "Cu siguranță nu sunt ultimul om în picioare'', a spus Andrii Iusov.

La 5 mai, Evgheni Prigojin, fondatorul companiei militare private ruse (PMC) Wagner, a scris o scrisoare către Ministerul rus al Apărării în care a declarat că își va retrage mercenarii din Bakhmut după 10 mai. El a susținut că motivul acestei mutări a fost că Ministerul rus al Apărării nu le-a dat luptătorilor săi suficientă muniție și că nu a vrut ca oamenii săi să fie "condamnați la o moarte fără sens" din această cauză.

Forțele armate ale Ucrainei sunt sceptice în ceea ce privește afirmația lui Prigozhin. Ulterior, liderul cecen Ramzan Kadîrov și-a oferit ajutorul în vederea ocupării Bakhmutului. La 6 mai, Prigozhin a anunțat că ar fi predat pozițiile luptătorilor săi din Bakhmut soldaților lui Kadîrov. La 7 mai, Prigozhin a susținut că a primit ordin de luptă - probabil de la Ministerul rus al Apărării - care spunea că soldații săi vor primi muniție și arme.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel