Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova trece în subordinea lui Igor Dodon

S.I. Catalin |
Data publicării:
Sursă foto: Serviciul de Informaţii şi Securitate
Sursă foto: Serviciul de Informaţii şi Securitate

Parlamentul a aprobat marți în prima lectură un proiect de lege prin care îi sunt acordate mai multe mecanisme de control președintelui țării asupra Serviciului de Informații și Securitate.

Deputații blocului ACUM au votat astăzi pentru trecerea Servicului de Informații și Securitate în subordinea președintelui Igor Dodon, care reprezintă deschis interesele Federației Ruse în Republica Moldova, transmite timpul.md.

Potrivit inițiativei, directorul SIS va fi numit de Parlament la propunerea președintelui Republicii Moldova, așa cum a fost și până la sfârșitul anului 2016, potrivit radiochișinău.md.

Autorii proiectului, deputații socialiști, susțin că în 2016, cu puțin timp înainte de învestirea lui Igor Dodon în funcția de președinte, reducerea atribuțiilor șefului statului în domeniul securității a fost nemotivată.

„Astfel, la nivel de propunere a candidaturii va trebui să participe președintele, iar la nivel de decizie finală – să participe Parlamentul", a declarat președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco.

Și Serviciul de Protecție și Pază de Stat se va subordona președintelui Republicii Moldova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel