Serviciul Militar ucrainean de Informaţii (GUR) susţine acţiunile partizanilor ruşi în regiunea Belgorod: Are loc operațiunea de creare a unei ''zone de securitate''

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Luni, 22 mai, au fost auzite mai multe explozii în regiunea rusă Belgorod, iar ulterior publicaţii mass-media ucrainene și rusești au anunțat că mai mulţi partizani ruși desfăşară o serie de atacuri. Direcției Principală de Informații (GUR) a Ministerului Apărării din Ucraina a declarat că operațiunea militară care are loc acum în Belgorod este efectuată exclusiv de cetățeni ruși - grupuri de partizani care luptă împotriva regimului Putin.

Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de presă rusă, Vladimir Putin a fost deja informat cu privire la "tentativa de pătrundere" în regiunea rusă Belgorod. El a calificat evenimentele din regiunea Belgorod drept un "sabotaj ucrainean", menit să "distragă atenția de la direcția Bakhmut". Peskov a adăugat că forțele rusești încearcă să îi distrugă pe "sabotori".

Într-un comentariu pentru publicaţia ucraineană Suspilne, purtătorul de cuvânt al Direcției Principală de Informații (GUR), Andri Iusov, a precizat că ''Legiunea Libertate pentru Rusia" şi ''Corpul de Voluntari Ruși'' (RDK) desfășoară o operațiune în regiunea Belgorod pentru a crea o "zonă de securitate" pentru a proteja civilii ucraineni. Potrivit acestuia, operațiunea este efectuată exclusiv de cetățeni ruși.

Cu câteva minute în urmă, șeful Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării din Ucraina, generalul-maior Kirilo Budanov, s-a adresat militarilor ruși, îndemnându-i să se predea pentru că "va fi și mai rău".

,,Așadar, astăzi, Corpul 'Legiunea Libertate pentru Rusia" şi ''Corpul de Voluntari Ruși'' (RDK), formată din cetățeni ruși, au lansat o operațiune de eliberare a acestor teritorii din regiunea Belgorod de așa-numitul regim Putin și de respingere a inamicului pentru a crea o anumită zonă de securitate pentru a proteja civilii ucraineni", a declarat Iusov.

Iusov a precizat că Direcţia Principală de Informații (GUR) a Ministerului Apărării din Ucraina nu va comenta direct planurile acestei operațiuni, dar, potrivit lui Andri Iusov, "sarcina și rezultatul ar trebui să fie creșterea securității și protejarea populației civile ucrainene de atacurile teroriste și de bombardamentele grupărilor teroriste" - cu referire la forţele ruse de ocupaţie.

Iusov a precizat, de asemenea, că informațiile despre victime sunt în curs de clarificare: "Singurul lucru pe care reprezentanții RDK și ai ''Legiunii pentru Libertatea Rusiei'' îl subliniază este că acțiunile lor nu reprezintă o amenințare la adresa civililor, iar scopul este de a îndepărta grupurile teroriste de la graniță și de a elibera teritoriul Rusiei de sub regimul Putin".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel