Serviciul German de Informaţii: Iranul doreşte să-şi extindă arsenalul nuclear

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Imaginea prin satelit arată o instalație nucleară în Iran.
Imaginea prin satelit arată o instalație nucleară în Iran.

"Iranul, Coreea de Nord, Siria și Pakistanul fac eforturi pentru a-și extinde arsenalul de arme convenționale prin producerea de arme de distrugere în masă", a spus agenția de informații bavareză.

Un nou raport al Serviciul German de Informaţii a concluzionat că Republica Islamică Iran lucrează pentru transformarea armelor sale militare convenționale într-un sistem de arme de distrugere în masă.  

"Iranul, Coreea de Nord, Siria și Pakistanul fac eforturi pentru a-și extinde arsenalul de arme convenționale prin producția de arme de distrugere în masă", a scris agenția de informații bavareze în aprilie 2018. Israelul a examinat raportul de informații de 312 pagini scris de Agenția de informații din München, echivalentul agenției de securitate Shin Bet din Israel, potrivit de the jerusalimepost.

Raportul bavarez definește activitățile de proliferare a armelor de distrugere (armele atomice, biologice și chimice în masă) ca propagare ilegală şi principală amenințări la adresa securității globale

Cancelarul german Angela Merkel rămâne un susținător puternic al acordului nuclear din Iran și consideră că acordul va opri Teheranul să obțină arme nucleare. Nu a comentat constatările agențiilor sale de informații care par să contrazică punctele de vedere ale acesteia cu privire la eficacitatea planului comun de acțiune - denumirea oficială a acordului nuclear Iran (JPOCA).

Într-un raport publicat la începutul lunii iunie, agenția de informații a statului germa a scris că: "Iranul a continuat să întreprindă, la fel ca Pakistanul și Siria, eforturile de a obține bunuri și know-how pentru a fi utilizate în dezvoltarea armelor de distrugerea în masă și optimizarea sistemelor corespunzătoare de lansare a rachetelor " 

Agenția de informații din Bavaria a declarat că Iranul caută componente de construcție și know-how-ul necesar în Germania și în alte țări dezvoltate tehnologic pentru a-și dezvolta programul de arme de distrugere în masă. Agențiile de informații germane au documentat eforturile regimului iranian în 2017 de a achiziționa materiale și tehnologii ilegale de la companiile germane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel