Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a filat-o pe Carina Țurcan timp de 3 ani

Cristian Soare |
Data publicării:
Carina Turcan
Carina Turcan

Carina Țurcan, moldoveanca acuzată de spionaj la Moscova, ar fi fost filată de Serviciul Federal de Securitate (FSB) pe parcursul ultimilor trei ani, prin interceptarea convorbirilor telefonice. Anume din discuțiile la telefon purtate de Ţurcan, FSB ar fi obținut cele mai multe informații, noteazp rbc.ru care citează surse din cadrul Guvernului de la Moscova.

Carina Țurcan, moldoveanca acuzată de spionaj la Moscova, ar fi fost filată de FSB pe parcursul ultimilor trei ani, prin interceptarea convorbirilor telefonice. Anume din discuțiile la telefon purtate de Ţurcan, FSB ar fi obținut cele mai multe informații, noteazp rbc.ru care citează surse din cadrul Guvernului de la Moscova.

Anterior, aceeași sursă afirma că FSB ar fi dezvoltat operațiunea de deconspirare a Carinei Țurcan în ultimul an, iar faza cea mai activă a fost în lunile aprilie-mai. Potrivit surselor citate de RBC, filajul pe parcursul a câtorva ani este o chestiune obișnuită în cazurile de spionaj, iar arestarea Carinei Țurcan a însemnat că nu mai aveau nevoie de probe în acest dosar, potrivit deschide.md

Carina Ţurcan, în vârstă de 43 de ani, originară din Republica Moldova şi cu cetăţenie română şi rusă, ea renunţând la cea moldovenească, a fost reţinută pe data de 15 iunie de agenţii FSB, însă cazul a devenit public câteva zile mai târziu, când un tribunal din Moscova a emis pe numele ei un mandat de arestare preventivă până pe 13 august.

Apelul în cazul ei a fost a respins la 28 iunie. Fostă membră în consiliul de administraţie al companiei energetice ruse Inter RAO, Carina Ţurcan este acuzată de spionaj în favoarea României.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel