Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a reţinut un grup de sabotori, coordonat de spionajul rusesc, care intenţiona să elimine ofiţeri superiori ai armatei ucrainene

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a destructurat un grup de sabotori care plănuia să ucidă comandanții Forțelor pentru Operațiuni Speciale ale armatei ucrainene. Direcţia de contrainformații a SBU a destrcturat grupul de sabotori și colaboratori ai serviciilor speciale ruse care activau la Kiev și în regiunea Sumi.

Potrivit informaţiilor comunicate de SBU, grupul de sabotori a cercetat zonele în care trupele ucrainene staţionau şi rutele de deplasare ale acestora pe raza Kievului și în regiunile învecinate capitalei Ucrainei.

Una dintre principalele sarcini ale grupului de sabotori era de a colecta date personale și informaţii despre locațiile în care se aflau comandanții unităților forţelor speciale ale Forțelor Armate Ucrainene. Aceste informații urmau să fie folosite pentru lichidarea fizică a militarilor ucraineni şi distrugerea echipamentelor acestora.

Grupul de sabotori a fost format de un ofițer al FSB (Serviciul Federal de Securitate al Federaţiei Ruse). Din acest grup făcea parte şi un locuitor din regiunea Sumi, care a fost recrutat de serviciile speciale rusești după începerea invaziei ruse, și un alt cetăţean ucrainean, care a intrat în atenția ocupanților ruşi din cauza opiniilor sale pro-ruse.

Pentru a-şi îndeplini obiectivele, membri grupului de sabotori s-au folosit de relaţiile pe care le aveau cu alte persoane și au călătorit în unele zone aflate frontieră pentru a observa activitatea unităților militare ucrainene.

Una dintre persoanele reţinute a mers la Kiev, unde a încercat să fotografieze și să filmeze în secret locațiile militarilor ucraineni. El a transferat coordonatele obținute către FSB. Ofițerii SBU i-au reținut pe membri grupul de sabotori în momentul în care aceștia luau arme într-un depozit din regiunea Sumi.

În plus, în timpul perchezițiilor, SBU a confiscat echipamente informatice și telefoane mobile care conţineau dovezi care atestă schimbul de informaţii intre grupul de sabotorii cu reprezentanți ai FSB.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel