Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a reținut un agent rus care coordona atacurile cu drone kamikaze asupra Odesei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU) a anunţat azi, 27 septembrie 2022, că a reţinut în Odesa un agent rus care culegea informaţii din teritoriu, utile pentru efectuarea unor viitoare atacuri cu drone kamikaze asupra poziţiilor armatei ucrainene.

Potrivit unui comunicat de presă al SBU, bărbatul reţinut a făcut de mai multe ori o recunoaștere a locațiilor și a locurilor prin care treceau Forțele Armate Ucrainene, în sudul regiunii Odesa. Acesta a colectat informații despre locațiile unităților Forțelor Armate Ucrainene, ale agențiilor de aplicare a legii, precum și despre numărul de persoane și echipamente militare.

În plus, bărbatul a stabilit coordonatele exacte ale punctelor de control și ale instalațiilor de infrastructură critică, în special a celor care furnizează electricitate şi agent termic.

Potrivit anchetei, agentul rus era un locuitor al orașului Reni, care a fost recrutat de serviciile speciale rusești după începerea invaziei militare. El a fotografiat în secret obiective militare și traseele de deplasare ale Forțelor Armate și ale Gărzii Naționale Ucrainene.

SBU precizează că inamicul (n.r forţele ruse de ocupaţie) plănuia să folosească toate aceste informaţii pentru a pregăti sabotaje, dar și pentru a efectua atacuri pe cale aeriană, inclusiv cu rachete de croazieră și drone kamikaze.

"El a transmis informațiile ocupanților prin intermediul unui canal anonim de Telegram sub forma unui "raport foto" și a unor însemne pe o hartă electronică, însoţite de o descriere detaliată a observațiilor sale", se arată în comunicatul Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU).

Bărbatul a fost reținut pentru tentativa de a transfera informații clasificate către Rusia. De la acesta au fost confiscate un telefon mobil care conţinea dovezi ale discuţiilor pe care le-a purtat cu un ofiţer rus de informaţii, precum și un laptop.

Astăzi, în jurul orei 8:00, apărarea antiaeriană a distrus trei drone kamikaze Shahed-136 care au aveau ca obiectiv să lovească regiunea Mikolaiv, au anunțat Forțele Aeriene Ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel