Serviciul de Informaţii din R. Moldova investighează sursa atacurilor cibernetice din timpul alegerilor

S.I. Catalin |
Data publicării:

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a emis un comunicat prin care anunță că vor investiga sursa și tipului atacurilor cibernetice înregistrate ieri seara asupra site-ului Comisiei Electorale Centrale, potrivit Deschide.md.

În procesul de desfășurare a alegerilor parlamentare 2019, Sistemul informaţional al Comisiei Electorale Centrale (CEC) a fost ţinta mai multor atacuri cibernetice, potrivit unui comunicat al Serviciul Tehnologia Informației
și Securitate Cibernetică din Republica Moldova.

Potrivit Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, cele mai multe atacuri au fost depistate odată cu închiderea secțiilor de votare, fiind identificate tentative de blocare și sistare a platformelor de afișare a rezultatelor preliminare ale scrutinului parlamentar. Atacurile cibernetice asupra sistemului informațional au fost contracarate de către Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, fiind asigurată funcționarea sistemului informatic fără devieri, prezentând rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie curent sub o formă transparentă și protejată.

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova în cooperare cu Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică vor desfășura acțiuni comune în vederea investigării sursei și tipului atacurilor cibernetice înregistrate, în conformitate cu legislația în vigoare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel