Serviciul de informații al Apărării din Ucraina a obținut documente privind caracteristicile tehnice ale unor importante arme ruseşti (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul de Informații al Apărării (GUR) din Ucraina a reușit să intre în posesia unui ''tezaur de documente'' care conţine informaţii tehnice detaliate cu privire la caracteristicile unor echipamente militare rusești, a cărui valoare este estimată la 1,5 miliarde de dolari. Această realizare a fost dezvăluită oficial pe site-ul web al GUR..

Biroul de presă al Serviciului de Informații al Apărării (GUR) din Ucraina a raportat că a primit 100 de gigabytes de date clasificate de la compania rusă Special Technological Center LLC (STC).

Această companie produce echipamente militare folosite de armata rusă în războiul împotriva Ucrainei. În special, STC produce drone, sisteme de război electronic și de recunoaștere, precum și alte produse militare.

Ansamblul de informații conține documentație privind 194 de elemente de nomenclatură referitoare atât la dezvoltările militare existente, cât și la cele viitoare: desene tehnice, specificații, brevete, software etc..

În special, ofițerii de informații ucraineni au primit documentație referitoare la dronele Orlan-10, Altius, Inokhodets, Sirius, sistemele de război electronic 14C227 Tobol și Svet-KU, sistemele de comunicații R-438 Barrier-T și R-168 Aqueduct, precum și la cipurile Kometa.

Potrivit estimărilor preliminare, valoarea datelor obținute ar putea ajunge la 1,5 miliarde de dolari.

Potrivit bloggerului ucrainean Dmitri Karpenko, al cărui proiect a fost implicat în operațiune, informațiile secrete au fost sustrase de la întreprinderea rusă ca urmare a angajaților nemulțumiți de corupție și de politicile conducerii companiei.

La întreprinderea STC, rușii au produs drone și alte echipamente militare care valorează miliarde de ruble. Rușii au oferit aceste informaţii tehnice clasificate Ucrainei în cadrul programului "Apostolul plătește bani". Pentru toate informațiile și datele valoroase despre pozițiile ocupanților, rușii pot primi o recompensă.

Dmitri Karpenko a declarat că a fost abordat pe 15 decembrie de persoane care se aflau în posesia unor documente clasificate.

,,Persoanele abordate au precizat: Avem 100 GB de informații. Desene, specificații tehnice, brevete, informații despre design, software. Bineînțeles, am fost interesat", a declarat Karpenko.

Aceștia au "scurs" date despre 194 de proiecte de dezvoltare ale unor arme rusești în schimbul părăsirii Federației Ruse. Înainte de a fi de acord, li s-a cerut un exemplar al informațiilor pe care sunt dispuşi să le divulge. Autoritățile competente ucrainene au fost interesate și au gestionat mai departe procesul. Ucraina i-a ajutat pe ruși să părăsească Federația Rusă.

Datele tehnice obținute de la complexul militar-industrial rusesc ar trebui să ajute armata ucraineană să lupte mai eficient împotriva armelor armatei ruse.

Unele dintre documentele obținute se referă nu numai la tehnologiile existente, ci și la dezvoltări viitoare care ar putea contribui la progresul armamentului ucrainean.

La 4 ianuarie, Serviciul de Informații al Apărării (GUR) din Ucraina a publicat imagini cu un avion de vânătoare-bombardament rusesc Su-34 care a fost incendiat pe un aerodrom militar din Cheliabinsk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel