Serviciul de informații militare al Ucrainei: Rusia trimite noi trupe în Donbas

S.I. Catalin |
Data publicării:

Federația Rusă a trimis peste 2000 de noi soldaţi în Donbas, estul Ucrainei, pentru a efectua misiuni de luptă. Acest lucru a fost raportat de către directorul principal al Serviciului de Informații al Ministerului Apărării al Ucrainei, Vădim Skibitsky, potrivit UNIAN, care citează site-ul serviciului.

El a menționat, de asemenea, că Rusia pregăteşte desfășurarea echipamentului său militar în regiunea Donbas.
,,Echipamentul, care este desfășurat în zonele ocupate din regiunile Donetsk și Luhansk, aparține trupelor de ocupație", a spus el.

Potrivit lui  Vădim Skibitsky, echipamentul şi tehnică militară a inamicului se află fie în prima linie, fie în zonele de antrenament unde are loc o pregătire activă de luptă.

În fiecare zi, serviciul de informații militare al Ucrainei înregistrează aproximativ cinci până la șase cazuri de încălcare a acordurilor de la Minsk care presupune retragerea echipamentului militar şi armamentului greu, a spus el.

În zonă sunt tancuri principale de luptă și sisteme de artilerie, care sunt acum mai aproape de linia frontului decât permit acordurile Minsk, a adăugat el.

În acordul Minsk, la punctul doi, sunt stipulate următoarele:

2. Retragerea armelor grele

Părţile au convenit asupra unei linii de separare. Kievul urmează să-şi retragă artileria şi alte echipamente de pe linia de front, în timp ce rebelii vor face acest lucru de pe linia de front aşa cum era aceasta în luna septembrie, înainte de avansările acestora în contraofensiva din luna ianuarie. Zona de siguranţă monitorizată de OSCE ar urma să aibă o întindere cuprinsă între 50 şi 150 de kilometri, în funcţie de raza de acţiune a armelor.

Primul acord de la Minsk poate fi citi integral aici.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel