Serviciul britanic de informații al Apărării dezvăluie cum au influențat pierderile înregistrate de Rusia în război parada din 9 mai

S.I. Catalin |
Data publicării:
În prezent, la Moscova are loc Parada Victoriei. Este frig, parada a început pe ninsoare, iar comentatorii spun că ultima dată când o astfel de vreme a fost văzută la Moscova pe 9 mai a fost acum 79 de ani. Ei spun că este un semn. Sursa foto: Media rusă
În prezent, la Moscova are loc Parada Victoriei. Este frig, parada a început pe ninsoare, iar comentatorii spun că ultima dată când o astfel de vreme a fost văzută la Moscova pe 9 mai a fost acum 79 de ani. Ei spun că este un semn. Sursa foto: Media rusă

Serviciile de informații ale apărării din Marea Britanie au analizat impactul pe care l-au avut pierderile armatei ruse în războiul împotriva Ucrainei asupra paradei de 9 mai de la Moscova.

Serviciile de informații notează că paradele pentru Ziua Victoriei rusești din 9 mai au fost anulate în 24 de orașe, majoritatea în regiunile de graniță cu Ucraina, probabil din cauza nivelului scăzut de securitate. Acest lucru este comparat cu cele 21 de orașe unde paradele militare au fost anulate în 2023.

,,Deși a fost restabilit zborul de defilare, cu nouă avioane SU-30SM și MiG-29, precum și șase avioane de atac SU-25, parada de la Moscova a fost mult redusă, cu mai puțin echipament militar modern expus în comparație cu paradele de dinainte de război", se arată în analiză.

Informațiile indică faptul că din cele 30 de unități prezente la paradă, peste două treimi au fost reprezentate de academii militare, organizații de tineri și veterani. În plus, au fost prezente unități ale serviciilor de securitate internă și pentru situatți urgență.

Serviciul britanic de informații informează că la paradă au participat 9.000 de cadeți, veterani și militari, față de 8.000 în 2023, dar mai puțini decât cei 11.000 de la parada din 2021, înainte de războiul de amploare din Ucraina.

Analiștii notează că, deși 61 de vehicule militare au fost reprezentate la paradă, nu au existat vehicule blindate grele sau vehicule militare cu șenile.

Totodată, singurul tanc de luptă văzut la eveniment a fost un tanc ceremonial T-34 din cel de-al Doilea Război Mondial, care a deschis parada ca de obicei. Acest lucru contrastează cu parada de la Moscova din 2020, care, potrivit informațiilor, a inclus 20 de tancuri de diferite modele.

"Având în vedere pierderile semnificative de personal și echipamente rusești ca urmare a războiului din Ucraina, nu a existat o oportunitate pentru Rusia de a folosi paradele pentru a-și etala forța militară", se arată în analiză.

Anterior, serviciile britanice de informații  au raportat că, în ciuda unui număr semnificativ de atacuri, Rusia nu a obținut prea multe succese în estul Ucrainei în aprilie și a suferit pierderi semnificative.

Serviciul britanic de informații al apărării a raportat, de asemenea, că Comandamentul aviației cu rază lungă de acțiune al Forțelor Aerospațiale ruse a instalat un al doilea focos pe rachetele de croazieră Kh-101/Kh-102 (AS-23a KODIAK în clasificarea occidentală). Armata rusă a adoptat deja noua versiune a rachetei. Într-o analiză anterioară, serviciile de informații britanice au prezis creșterea pierderilor rusești în următoarele două luni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel