Serviciul militar ucrainean de informații a primit vehicule blindate Oncilla. Achiziţia a fost susţinută de către o companie poloneză

O versiune modernizată a unui vehicul blindat ''Oncilla'' a fost oferită Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării din Ucraina. Departamentul de informații a declarat că fondurile pentru achiziționarea vehiculului blindat au fost strânse cu sprijinul companiei poloneze Trans Select.

,,Există 30 de astfel de vehicule pe care noi le folosim deja. S-au prezentat foarte bine pe câmpul de luptă, au salvat vieți", a declarat Viktor Levchenko, reprezentant al Biroului de Proiectare Beryl.

Vehiculul blindat ''Oncilla'' este o versiune a vehiculului blindat Dozor-B, proiectat de ucraineni, dar care este produs de compania poloneză Mista.

Oncilla este echipat cu un modul de luptă ușor cu o mitralieră grea de 12,7 mm și dispune de un sistem cu termoviziune10x.

În 2013 au apărut primele informații privind vânzarea unei licențe pentru producția unui vehicul blindat Dozor-B către compania poloneză Mista. La scurt timp după aceea, o versiune a Dozor-B numită ''Oncilla'' a fost prezentată la expoziția de armament MSPO-2013 din Polonia.

Primul vehicul blindat ''Oncilla'' a fost asamblat la uzina de vehicule blindate din Kiev, producția ulterioară a continuat în Polonia.

În 2016, se pare că versiunea poloneză a vehiculului a fost testată în Ucraina, dar informațiile despre rezultatele testelor nu au fost făcute publice.

În cadrul Egypt Defense Expo din 2022, compania ucraineană Beryl DB, împreună cu compania Mista, a prezentat o nouă versiune a vehiculului blindat ''Oncilla'' APC.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel