Viitorii ofiţeri ai serviciilor ucrainene de informaţii studiază şi limba română

S.I. Catalin |
Data publicării:
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU)
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU)

Rectorul Academiei Naționale din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), colonelul Andri Cerniak, a explicat că, pe lângă pregătirea pentru activităţi de contraspionaj, cursanţii instituţiei au parte şi de o pregătire lingvistică aprofundată, studiind mai multe limbi, printre care şi româna.

Publicaţia ucraineană Ukrinform, Publicaţia ucraineană Ukrinform, citată de Radio România-Actualităţi, că Andri Cerniak a precizat că 12 limbi străine sunt predate la centrul lingvistic al Academiei Naționale a SBU.

"Printre acestea, se numără limbile de bază - germana, engleza şi franceza, dar şi limbi precum araba, chineza, persana, turca, maghiara, româna sau poloneza", a explicat Andri Cerniak.

Rectorul a menţionat că Academia va selecta şi alţi specialiști, care să cunoască şi alte limbi, "deoarece provocările cu care se confruntă SBU sunt extrem de diverse". "Chiar și în principalele țări europene există structuri care sunt subordonate statului agresor (Rusia, n.r.).

Spun acest lucru în calitate de persoană care a condus o unitate de combatere a agresiunii informaționale. Au existat cazuri în care resurse media bine cunoscute din Germania și țări din Europa de Est au fost controlate de Federația Rusă și au fost folosite pentru a lansa anumite campanii informaţionale.

Apoi, acestea au fost preluate de televiziunea Rossia-24 și de alte mass-media și au fost răspândite peste tot în lume", a explicat colonelul necesitatea cunoaşterii mai multor limbi de către angajaţii din serviciile speciale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel