Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a descoperit doi agenți ruși în interiorul armatei ucrainene - Video

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Bărbatul reținut este suspectat că lucrează pentru serviciile ruse de informatii. Ianuarie 2023, Ucraina. Sursa foto: SBU
Bărbatul reținut este suspectat că lucrează pentru serviciile ruse de informatii. Ianuarie 2023, Ucraina. Sursa foto: SBU

Direcţia de Contraspionaj din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a reţinut doi bărbaţi care erau militari activi în cadrul armatei ucrainene, dar lucrau ca agenţi sub acoperire pentru agenţiile ruse de securitate.

Potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), unul dintre bărbaţii reţinut s-a dovedit a fi un rezident al regiunii Harkov, care a fost recrutat de ruși la începutul invaziei militare. La scurt timp după aceea, agentul a plecat în regiunea Sumi ca persoană strămutată în interiorul țării și a fost mobilizat în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei.

Comisariatul militar l-a trimis la un centru de formare din regiunea Zhitomir. Aici, acesta a colectat date şi informaţii personale despre instructorilor de pregătire pentru luptă, precum a și inspectat sistemul de securitate al instituției militare.

Ulterior, acesta a fost detaşat pe teritoriul regiunii Donețk, fiind inclusă în una dintre unitățile militare ale forţelor armate ucrainene. Acolo, a continuat să adune informații.

"În estul Ucrainei, el era interesat de bazele și rutele de deplasare a unităților de luptă din districtele Sloviansk și Kramatorsk", a precizat SBU.

El a fost implicat în activități criminale împreună cu un al bărbat, care a cercetat locațiile unităților militare din zona Mării Negre. În primul rând, a încercat să găsească locul în care se aflau depozitele cu muniție şi sistemele de artilerie.

În plus, cei doi căutau în mod constant "persoane cu preocupări asemănătoare" pentru a le implica în cooperarea cu Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse.

Ofițerii de contraspionaj ai Serviciului de Securitate al Ucrainei i-au reținut pe cei doi trădători care au încercat din nou să transmită informații clasificate rușilor. În timpul perchezițiilor efectuate în locurile în care se aflau cei doi, ofițerii de contraspionaj au găsit smartphone-uri cu dovezi ale schimbului de mesaje cu un reprezentant al serviciului special rus.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel