Serviciile SUA au penetrat Rusia la cel mai înalt nivel. Goșu: Ce s-a întâmplat înainte de invadarea Ucrainei, fără precedent în istorie

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata rusă invadatoare
EXCLUSIV
Armata rusă invadatoare

Pe 24 februarie 2022 Federația Rusă a declanșat cea mai mare criză de securitate din Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial, prin invadarea neprovocată la scară largă a Ucrainei, ceea ce avea să fie primul război de cucerire de după 1939 pe care bătrânul continent avea să-l vadă.

Remarcabil e că, înainte de începerea invaziei, SUA și Marea Britanie au atras atenția că Federația Rusă pregătește un atac major asupra Ucrainei.

Informații în acest sens au fost „scurse” în presă încă din ianuarie 2022.

Ulterior, cu doar câteva zile înainte de invadarea Ucrainei, lucru care părea de neconceput pentru majoritatea observatorilor, CIA și structurile militare ale americanilor au informat statele aliate că pe data de 16 februarie 2022 ar putea avea loc un atac masiv al Federației Ruse împotriva Ucrainei. 

În pofida faptului că la vremea respectivă anunțul americanilor a fost luat în derâdere, la doar câteva zile Rusia declanșa o invazie fără precedent în Ucraina, aruncând Europa într-o criză de securitate fără precedent după 1945.

În cadrul emisiunii săptămânale Obiectiv EuroAtlantic de la DefenseRomania, într-o ediție recentă a emisiunii, profesorul Armand Goșu a amintit de cele întâmplate.

Armand Goșu, doctor în istoria Rusiei și unul din cei mai avizați experți pe spațiul ex-sovietic, a analizat datele oferite de americani înainte de invadarea Ucrainei și remarcă faptul că, fără precedent în istorie, americanii au o resursă umană exact în cel mai strâns cerc din interiorul Kremlinului.

 

„Americanii au sursă umană la Kremlin, ceea ce e fabulos. Nu s-a mai întâmplat în istorie așa ceva”

 

2. US Army, p... (us-army-armata-sua_76797400.jpg)

US Army, prezentă la o paradă militară în Polonia. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Varșovia

Istoricul explică faptul că ceea ce pare o decizie irațională la Kremlin, anume invadarea Ucrainei, pentru Vladimir Putin a fost un calcul corect în condițiile în care acesta a fost făcut pe informații eronate furnizate de serviciile de informații ruse care au preferat să „spună stăpânului ceea ce vrea să audă”.

Întrebat dacă crede că acum Putin are pe birou informațiile corecte în ceea ce privește desfășurarea așa-zisei „operațiuni militare speciale”, expertul remarcă:

„Nu știu. E imposibil. Nimeni nu știe. Sigur că la nivelul spionajului american și britanic se cunosc aceste lucruri. Ei au surse.

Există sursă umană undeva foarte sus (n.r. - la nivelul înalt al Kremlinului). Pentru că americanii și britanicii au știu de planurile și modificările planurilor rușilor. În discuțiile de la Kremlin participă doar câțiva oameni, dar serviciile occidentale au avut sursă internă. Ceea ce e fabulos. Nu s-a mai întâmplat în istorie așa ceva”, a arătat Armand Goșu.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

Urmăriți integral interviul despre posibila înfrângere a Rusiei: Putin - transfer de putere sau lovitură de stat?, pe care Armand Goșu l-a acordat în cadrul emisiunii Obiectiv EuroAtlantic la DefenseRomania

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel